Ecologia incepe aici - SalvaEco.org  

Colinde de Crăciun
Despre noi
Echipa
Activitati
Proteste
! Sfaturi Ecologice
Sarbatori Ecologice
Galerie Foto
Awards
Legislatia Ecologica
Turism
Finantari
Programe de finantare
Galerie Foto
Ecotopia Photo
Plante rare
Plante Medicinale
Insecte rare
Promovare


Energia Eoliana
 

Majoritate cititorilor portalului SalvaEco sunt la curent cu problemele energetice din Moldova iar unii dintre noi chiar si-au pus intrebarea daca ar putea fi una din energiile aletrnative o cale de scuces pentru Moldova. Cu certitudine asi spune da!

Un exemplu ce denota acest fapt este Germania unde in anul 2002 puterea statiilor electrice bazate pe vint a crescut cu 22% pina la 10643 mVt. Aceasta e aproximativ 35% din puterea toatala a morilor de vint.

Compania Germana Enercom se situeaza pe primul loc din lume ca producator al morilor de vint si detine circa 43% din piata. Imediat dupa aceasta se situeaza compania Daneza Vestas care detine 14% din puterea electrica bazata pe vint. Aceeasi cota o detine si GE (General Electric) Wind Energy.

In peroada anului 2001 puterea electrica de vint in lume a crescut cu 37% in suma totala de 24.800 mVt. Conforma acestor indicatori energetica de vint este cea mai progresiva ramura din complexul energetic mondial. Ca proportie putem da exemplu ca progresia anuala a energiei eoliene practic s-a egalat cu cea bazata pe fluxul de apa (hidrologice) si de 4 ori depaseste cresterea in comparatie cu industria energetica atomica.

Europa este liderul in energia eoliana detinind circa 70%. Tarile cum ar fi Danemarca, Germania si Spania sunt liderii acestei industrii. Spre exemplu Danemarca produce cca 18% din contul instalatiilor eoliene.

India produce doar 1500 mVt iar America 1700 mVt. Oricum ambele tari au planuri mari referitor la energia eoliana. Brazilia a luat decizia de a incepe implementarea unui program eolian complex care timp de 2 ani va genera cca 400 mVt energie electrica.

Moldova a suferit deconectari masive si pina in ziua de azi nu se stie cu certitudine daca vom scapa de deconectari, acest domeniu ar putea pune punct pe insuficienta de energie electrica.

 

Data: 20.11.2002 Autor: Radu Bajureanu 
   









 
Orice în favoarea naturii
Articolele si stirile de pe acest site nu angajaza decat responsabilitatea autorilor lor, si nu reflecta in mod necesar opinia SalvaEco. Reproducerea integrala sau partiala a oricarui material fara acordul scris echipei SalvaEco sau a autorului este interzisa.

© 2002-2024 All rights reserved "SalvaEco"
Gazduire și Domeniu - vt9 – Agence Web
Version 1.5.5,477