Ecologia incepe aici - SalvaEco.org  

Colinde de Crăciun
Despre noi
Echipa
Activitati
Proteste
! Sfaturi Ecologice
Sarbatori Ecologice
Galerie Foto
Awards
Legislatia Ecologica
Turism
Finantari
Programe de finantare
Galerie Foto
Ecotopia Photo
Plante rare
Plante Medicinale
Insecte rare
Promovare

ECOTOPIA 2003 ? UKRAINA
Romanian English Russian

20 AUGUST - 3 SEPTEMBRIE 2003
Organizatori: EYFA Int de comun acord cu GREEN DOSSIER si SVIT

APLICATION FORM Microsoft Word

APLICATION FORM WinZip

APLICATION FORM WinRar

Tema: Tinerii si perspectivele culturale in drepturile omului

Ce inseamna ECOTOPIA?

ECOTOPIA este cea mai mare Tabara (Campus) internationala din Europa, ce include tematici ecologice si sociale. ECOTOPIA a aparut cu 13 ani in urma si nu are un loc bine stabilit de organizare miscandu-se din tara in tara in fiece an fiind organizata de ONG-urile locale care trebuie sa fie parte a retelei internationale EYFA. ECOTOPIA a fost organizata in ambele parti ale Europei atat in Est cat si in Vest in asa tari cum ar fi Republica Ceha, Franta, Ungaria, Olanda, Germania, Scotia Finlanda, Bulgaria, Irlanda, Romania si in acest an va avea loc in Ukraina.

ECOTOPIA nu e doar un campus sau un eveniment neformal de educatie dar ceva extraordinar creat prin prezenta a 300 ? 2000 de activisti din diverse tari cu cultura si baza sociala diferita care vor discuta diverse cazuri si probleme social ? ecologice timp de 2 saptamani.

Denumirea de ECOTOPIA a aparut de la ECO si UTOPIE, o incercare de a implementa in practica cele mai ecologice idei cum ar fi: Ne-poluare, Egalitate si Dreptate. ECOTOPIA este un exemplu de viata in stil ecologic cu folosirea composturilor si reciclare a deseurilor. Egalitate inseamna ca toate persoanele venite in campus sunt invitate sa ia parte in activitatile si procesul de luare a deciziilor. Ecotopienii (participantii la campus) participa in actiuni regionale si curatire a teritoriului, incearca sa implice populatia locala si sa participe impreuna cu ei la solutionarea problemelor si nu fara participarea organizatiilor locale.

Mai mult ca atat ECOTOPIA se numeste Universitatea de Vara EYFA unde se poate face schimb de experienta, distribui informatie si a lua cunostinta cu diverse opinii si viziuni prin intermediu de workshop si debate. Ecologi din toata Europa si din alte tari si chiar continente vin sa-si impartaseasca cunostintele sa planifice diverse activitati si proiecte si pur si simplu sa se distreze.

Locul de desfasurare

Pentru prima data ECOTOPIA va avea loc intr-o tara din fostul imperiu sovietic ceea ce inseamna ca multe persoane din fosta uniune vor avea posibilitatea sa participe fara viza si alte formalitati, preturi inalte. Sunt incurajati spre participare cei din Caucaz, Asia Centrala si in special cei din Europa de Est.

In acest an ECOTOPIA va avea loc intr-un sat ce se numeste Sheshory din judetul Kosiv, regiunea Ivano-Frankivsk. Satucul este situat intr-un loc foarte pitoresc din muntii Carpati care este considerat centrul culturii si etnicului Ukrainei. Locuitorii din Kosiv dezvolta prin toate fortele aceasta zona ridicand standardele de trai.

Modalitatea de deplasare

ECOTOPIENII sunt incurajati sa foloseasca metode de calatorie durabila cum ar fi barca, tren, autocar, pe jos sau bicicleta. Principalul punct de reper al destinatiei e orasul Ivano-Frankivsk din Ukraina.

Pentru cei ce vin din Republica Moldova ruta e foarte simpla. Luati autocarul Chisinau ? Ivano-Frankivsk (preferabil seara tarziu pentru a ajunge in dimineata) apoi autocar Ivano-Frankivsk ? Kosiv si dupa, Kosiv ? Sheshory. Autoritatile locale sunt la curent cu evenimentul si vor fi comandate mai multe autocare de ruta.

Modalitate Speciala!

Exista posibilitatea de deplasare impreuna cu alte persoane pe biciclete ?BIKETOUR? prin Polonia si Ukraina de Vest care se va organiza cu cateva saptamani inainte de evenimentul propriu zis. Detalii la: www.thebiketour.net


Rambursarea calatoriei

Pentru unii participanti cu dificultati de participare la eveniment cum ar fi tarile de origine economic dezavantajate exista o limita de buget si anume rambursarea costului calatoriei. Daca intr-adevar nu sunteti in stare sa achitati costul calatoriei si viza va trebui sa explicati in forma de aplicare care va fi aportul tau in campusul ECOTOPIA si motivul rambursarii costului calatoriei. De regula rambursarea se acopera in valoare de 70% de la costul total al calatoriei dar exista si exceptii. Daca doriti sa primiti rambursarea va sfatuim sa aplicati inainte de 1 iulie.

Viata in campus

O zi in campus e planificata in baza de circuit, toate activitatile sunt anuntate cu putin timp inainte de a avea loc. Participantii si voluntarii sunt chemati sa ajute prin variate activitati cum ar fi colectarea lemnelor, adusul apei, prepararea hranei, curatenie in tabara etc.

Pentru a satisface toate cerintele dietice planificam sa servim hrana vegetariana foarte delicioasa preparata din producte organice locale.

Participantii sunt incurajati sa ia cu ei corturi si saci de dormit pentru a usura organizatorii in aceasta privinta. De sigur vor fi posibilitati de cazare la locuitorii din sat dar oricum cea mai buna solutie pentru toti va fi viata de cort.

Pe teritoriul campusului vor fi arii de campare, receptie, aria de hrana si nu in ultimul rand aria de recreatie. Vor exista arii pentru show-uri si WC. Cateva corturi mari vor fi pentru a putea fi posibila organizarea workshop-urilor si acomodarea pentru noapte.

Seara vor fi organizate diverse concerte, dansuri, filme, teatre stradale. Pe data de 27 august va fi organizat un festival de muzica etnica care va prezenta muzica din Ukraina, Marea Britanie, Moldova, Italia, Austria, Republica Ceha, Belarus si Rusia.

Contact

Toate intrebarile si forma de aplicare: ecotopia2003@eyfa.org
Pagina web: www.eyfa.org/ecotopia2003 pentru forma de aplicare
sau la telefonul +31-20-6657743

De asemeni de la partenerii din Ukraina la:
ecoweek@akcecc.kiev.ua
rosemary@ambernet.kiev.ua
julia@bakhmat.org
mmmolga@yahoo.com

Pentru detalii asupra evenimentului sau explicatii in limba romana va rugam sa ne contactati la salvaeco@salvaeco.org (Radu)


Data: 23.06.2003  
   







 
Orice în favoarea naturii
Articolele si stirile de pe acest site nu angajaza decat responsabilitatea autorilor lor, si nu reflecta in mod necesar opinia SalvaEco. Reproducerea integrala sau partiala a oricarui material fara acordul scris echipei SalvaEco sau a autorului este interzisa.

© 2002-2024 All rights reserved "SalvaEco"
Gazduire și Domeniu - vt9 – Agence Web
Version 1.5.5,1274