Ecologia incepe aici - SalvaEco.org  

Colinde de Crăciun
Despre noi
Echipa
Activitati
Proteste
! Sfaturi Ecologice
Sarbatori Ecologice
Galerie Foto
Awards
Legislatia Ecologica
Turism
Finantari
Programe de finantare
Galerie Foto
Ecotopia Photo
Plante rare
Plante Medicinale
Insecte rare
Promovare

Expeditia Balanesti 2002
Expeditia de recunoastere Balanesti 2002

Pe data de 18 mai 2002 a fost organizata o expeditie de recunoastere la Balanesti la care au participat 8 voluntari a organizatiei. A fost parcurs un traseu de la Calarasi la Balanesti pe jos cu vizitarea satelor Novaci, Peticeni, Valcinet.
Stinca Balanesti are o inaltime de 428 metri fiind considerata cea mai inalta din Moldova. Este inconjurata de codrii din partea centrala a Moldovei.
In continuare puteti lua cunostinta cu informatii utile in cazul daca doriti sa organizati o plecare in partile Balanestiului. Cear de la poalele dealului se vede Valcintul, un sat pitoresc cu vii si livezi bogate.
O informatie utila pentru turisti ar fi urmatoarea: pina la Calarasi puteti lua transport de la Gara Centrala din Chisinau pina la iesirea din Calarasi. Distanta de la Calarasi pina la Balanesti este de aproximativ 20 km cu o parcurgere in timp de 6-7 ore fiind o zona deluroasa. Veti trece prin apropierea satelor Novaci, Peticeni pina la fintina "cocostirc" de la intrarea in satul Valcinet. De la Calarasi pina la fintina "cocostirc" e o distanta de 5 km. Este ruta Chisinau - Valcinet care circula regulat de 4 ori pe zi. La fintina veti cotiti pe drumul ce duce spre satul Temeleuti. Parcurgind aproximativ 3 km veti trece damba dintre 2 iazuri ce apar pe partea stinga a drumului. Va veti ridica pina pe virful dealului si veti merge in directia de est pe virful delalului aproximativ 10-12 km In apropierea inaltimii Balanesti exista un loc bun pentru campare in canionul care se vede de pe inaltime. La de 50 de metri de la locul camparii este un izvor. Padurea e in apropiere asa ca nu vor fi probleme cu lemnele. Voluntarii au amenajat un loc de foc pentru a nu aduce prejudiciu naturii.
Deci, la drum !

Expeditia 2 Balanesti 2002
Un grup de 14 persoane voluntari si membri "SalvaEco" au explorat din nou inaltimea Balanesti. In aceasta expeditie au fost vizitate inaltimile din apropierile Balanestilui. Au fost organizate treceri pe canat peste o ripa de 30-35 metri. Ea se afla in calea spre dealul Balanesti dupa damba dintre cele 2 iazuri la distanta de 2-3 km. 12 dintre voluntari au trecut ripa folosind echipament specializat alpinistic. Ei au fost instruiti din timp de trainerii organizatiei.

Sursa: SalvaEco







 
Orice în favoarea naturii
Articolele si stirile de pe acest site nu angajaza decat responsabilitatea autorilor lor, si nu reflecta in mod necesar opinia SalvaEco. Reproducerea integrala sau partiala a oricarui material fara acordul scris echipei SalvaEco sau a autorului este interzisa.

© 2002-2024 All rights reserved "SalvaEco"
Gazduire și Domeniu - vt9 – Agence Web
Version 1.5.5,758