Ecologia incepe aici - SalvaEco.org  

Colinde de Crăciun
Despre noi
Echipa
Activitati
Proteste
! Sfaturi Ecologice
Sarbatori Ecologice
Galerie Foto
Awards
Legislatia Ecologica
Turism
Finantari
Programe de finantare
Galerie Foto
Ecotopia Photo
Plante rare
Plante Medicinale
Insecte rare
Promovare

Ceapa verde - consumul ei din abundenta reduce simtitor incidenta cancerului ovarian si mamar la femei, a celui genital la barbati, a cancerului tiroidian si renal. Secretul cepei verzi este ca ajuta la reechilibrarea hormonala rapida a organismului, oprind in fasa tulburarile in lant care conduc la aparitia cancerului. Se consuma proaspata, pentru ca efectele sale de reglare hormonala sa fie maxime.

Usturoiul verde - fara doar si poate ca este cel mai puternic aliment anticancerigen cunoscut. De "vina" sunt substantele antioxidante si imunostimulatoare pe care le contine, dar si anumiti hormoni vegetali, care au un subtil rol de reglaj endocrin si pe care ii gasim doar la usturoiul verde, nu si la cel matur. La persoanele consumatoare de usturoi verde s-a constatat reducerea incidentei cancerului pulmonar si esofagian (intre altele, inlatura si o parte a efectelor negative ale fumatului), cancerului genital, de intestin si de pancreas.

Frunzele de patrunjel - sunt o descoperire mai recenta a cercetatorilor in domeniul profilaxiei si combaterii cancerului. Consumat crud, in salate, in ciorbe sau ca atare, protejeaza plamanii si caile respiratorii, ficatul, intestinul si rinichii, de aparitia cancerului. S-a observat o ameliorare a starii de sanatate a persoanelor care aveau tumori cerebrale si consumau regulat patrunjel verde. Este de notat si faptul ca patrunjelul reduce efectele nocive ale consumului de alcool si ajuta invingerea dependentei de acesta.
Caisele - cel mai puternic efect nu il are pulpa zemoasa si parfumata a acestora, ci miezul samburilor, care este o adevarata colectie de vitamine si minerale, utile nu doar in prevenirea cancerului, ci si in terapiile de reintinerire ori revigorare a organismului. "Vedeta intre substantele continute de samburele de caisa este o descoperire recenta in materie de vitamine, si anume PABA (acidul para-amino-benzoic), numita si vitamina B15, care incetineste procesele degenerative, opreste proliferarea tumorilor canceroase si intinereste organismul.

Ciresele si visinele - protejeaza in special rinichii, caile urinare si intestinul. Efectul lor profilactic provine in special din capacitatea lor extraordinara de dezintoxicare a organismumi, pe care il "spala" de multe din acumularile de substante cu potential cancerigen. Sunt recomandate cure de 7-10 zile, in care se consuma minimum jumatate de kilogram din aceste fructe, in fiecare zi.

  Sursa: Revista Natura
   
Ultimul numar al Revistei Natura

Publicatie de Ecologie, Turism si Cultura

Suntem datori, cat mai urgent, sa rezolvam problema poluantilor organici persistenti. detaliidetalii

"Spaima moliilor", imbatatoarea floare de levantica este totodata un remediu de sanatate, prea putin cunoscut detaliidetalii

Nedumerirea muzicantului Odata am fost intrebat de un muzicant: - Cum crezi, paianjenilor le place muzica? - N-am avut prilejul sa-i vad in calitate de melomani... detaliidetalii

Oamenii de cultura sunt alesii Celui de Sus pentru a lumina sufletele oamenilor detaliidetalii

Vezi arhiva Revistei Natura

 

 
Orice în favoarea naturii
Articolele si stirile de pe acest site nu angajaza decat responsabilitatea autorilor lor, si nu reflecta in mod necesar opinia SalvaEco. Reproducerea integrala sau partiala a oricarui material fara acordul scris echipei SalvaEco sau a autorului este interzisa.

© 2002-2024 All rights reserved "SalvaEco"
Gazduire și Domeniu - vt9 – Agence Web
Version 1.5.5,1538