Cladirile din lemn sunt considerate cele mai sigure in astfel de situatii. Lemnul este flexibil si se misca cu forta cutremurului, iar daca acea cladire se prabuseste, sunt create goluri mari de spatiu pentru supravietuire. Cladirile construite din caramizi se vor sparge in caz de cutremur, iar pietrele vor cauza mai multe rani, insa vor fi mai putine victime decat in cazul blocurilor construite din lespezi de beton. Niciodata nu trebuie ca locatarii sa mearga pe scari in caz de cutremur. Scarile se lovesc reciproc, incontinuu, pana cand are loc prabusirea lor. Cea mai buna metoda de a supravietui in caz de un cutremur major este ca oamenii sa se aseze langa un obiect masiv, care nu se va deforma total in momentul prabusirii plafonului. O alta modalitate de a scapa teferi dintr-un cutremur este de a ne aseza ghemuiti langa marginea patului.
Articol de: Ada Bucur, A.M. Press
Ce experienta ai declarand ca trebuie sa te ghemuiesti langa marginea patului sau langa un obiect masiv? Uff… toti ne dam cu parerea legat de cutremure, citandu-i pe altii! Dar asta e daca nu exista o educatie seismica, acceptam orice, mai ales daca vine din partea unui “expert”! Fiecare zona geografica are cladiri construite cu un anumit tip de structura de rezistenta, deci ceea ce se poate aplica in Statele Unite nu insemna ca este valabil si la noi!
Din articol se intelege ca o cladire de caramida este mai sigura decat una din beton armat… mai sa fie! O cladire din caramida, este in general una veche, care se va “dezintegra” la un serism mai mic decat una din beton armat! Nu mai lansati zvonuri stupide!
mi se pare mie sau articolul asta nu are nicio treaba cu titlul lui… adica bine… nu ne asezam sub tocul usii si ne asezam langa sifonier (sa zicem), dar de ce? ce se intampla cu tocul usii? :-