Fenomene paranormale in Bucegi

Nimeni nu poate explica de ce pe crestele Bucegilor se inregistreaza un nivel foarte mare al radiatiilor. Cercetarile sporadice de pana acum n-au dezlegat toate aceste mistere. Raman in "picioare" doar legendele care spun ca Bucegiul a fost un urias sanctuar dacic, piatra de temelie a poporului roman.

Stam de vorba cu "muntomanii" intalniti la refugiul salvamont de la Varful Omu. Oameni impatimiti de munte, asa au fost porecliti. Ei stiu toate traseele din Bucegi. Auzim de mai multe creste ale muntilor, precum Doamnele, Omu si Batrana. Ar exista niste energii deosebite. Turistii vorbesc despre vindecari miraculoase ale celor care au trecut pe acolo. Daca oamenii aveau o boala anume. Pentru niste bucuresteni ca noi, putin familiarizati cu zona, pare ceva greu de crezut. In fine, il cunoastem si pe specialistul de la statia meteorologica Varful Omu, Gheorghe Porancea. Alt impatimit al muntilor, pentru ca de 21 de ani munceste la statia meteo si este pe deasupra si salvamontist. "Eu am insotit cu ani in urma o echipa de cercetare in Bucegi. Au fost facute masuratori radestezice pe Varful Bucura. S-a constatat o intensitate extraordinara a radiatiilor. Cert e ca eu nu pot sa stau mult timp departe de munte. De cate ori urc aici, simt ca ma incarc de energie. E ceva deosebit aici", ne spune interlocutorul nostru.

"Triunghiul de aur" al Daciei
De aici intram pe teritoriul legendelor. Se spune ca Muntii Carpati ar fi strabatuti de tuneluri lungi de sute de kilometri. Nimeni nu poate spune daca au fost facute de mana omului sau de forta naturii. Asemenea caverne uriase ar exista si in Bucegi. Iar acele campuri de forta pot sa marcheze chiar linia subterana a tunelurilor. Se vorbeste si despre faptul ca pe Varful Omu ar fi fost un sanctuar dacic, asa cum au mai fost si pe alte creste ale muntilor, in Retezat si Ceahlau,
formandu-se astfel un urias triunghi carpatic intre cele trei puncte. Este asa-numitul "triunghi de aur" al Daciei. Istoricii nu s-au pus inca de acord asupra muntelui sacru al dacilor. Acesta ar fi fost Bucegiul sau Ceahlaul.

"Zona nemuririi"
Aflam si despre primele cercetari facute in Bucegi, inca din 1927, mai precis in partea estica a masivului, pe Valea Ialomitei, intr-o zona cunoscuta sub numele de "sapte izvoare". Misterele muntelui se impletesc cu anumite certitudini. Se spune ca aici venea Zamolxe, zeul dacilor, sa bea apa. Dacii i-au spus "zona nemuririi". Simbolul celor sapte izvoare era incrustat nu numai pe scuturile dacilor, dar se gaseste si pe Columna lui Traian. Chiar in acest loc din Bucegi exista un izvor a carui apa este cea mai pura din lume. ??n perioada 1927-1935, aici s-au facut studii atat de catre cercetatorii romani, cat si de cei francezi. Oamenii de stiinta au aratat ca incarcatura de bacterii din apa acestui izvor este zero, un fapt unic in lume. Alte cercetari au fost realizate in anii 80. Specialistii au constatat ca izvorul se "alimenteaza" dintr-un lac subteran imens. Asta ne aduce aminte de legenda culoarelor subterane din munti! Cert e ca debitul izvorului este de 4.000 de litri pe secunda. Toate aceste informatii au fost secretizate de autoritatile comuniste.

Cutremur de o luna
De neclintit par a fi Muntii Bucegi, cand ii privesti de departe. Dar acest masiv s-a cutremurat timp de o luna, in 1993. Doar pe parcursul lui august. Au fost cateva sute de cutremure atunci. Erau si cate zece miscari telurice intr-o zi. De intensitate mica. Cel mult cinci grade pe scara Richter. Prima oara am aflat despre acel femomen tot de la tehnicianul statiei meteo de la Varful Omu. "Devenisera deja obisnuinta. Zilnic se cutremurau Bucegii. Aici, la 2.505 metri altitudine, la statia meteo, simteam mai tare cutremurele decat la baza muntelui. Au fost doar niste crapaturi in peretii refugiului salvamont de la Omu. Atat. Apoi cutremurele au incetat brusc. De atunci n-au mai fost", am aflat de la Gheorghe Porancea. Statia meteo de la Omu n-a avut de suferit. E o cladire solida, cu peretii de un metru grosime, bine infipta in stanca
muntelui. Cabanele din Bucegi au ramas in picioare. Nici caderi de bolovani n-au fost. Nu au fost pagube materiale nici la baza muntelui, in Busteni.

Bubuituri din pamant
Cunoscatorii ne-au spus ca ar fi bine sa stam de vorba cu un inginer geolog, Traian Trufin, care are o teorie despre aceste cutremure din Bucegi. Omul locuieste in Busteni din 1991. A lucrat in domeniul sau timp de 25 de ani. A lucrat si in mina ani buni. Acum ne-a spus ce crede el despre acel fenomen, pe care nu numai ca l-a trait, dar l-a si "prelucrat" ca specialist. "Cutremurele au fost ciudate. Si asta pentru ca Muntii Bucegi au in structura lor calcare si conglomerate. Este
o zona stabila din punct de vedere geologic. De aceea e anormal sa avem aici cutremure", ne-a spus omul nostru. Chiar si modul in care se produceau cutremurele a starnit curiozitatea specialistului. "Se auzea mai intai o bubuitura sub pamant, apoi simteai cutremurul. Parca s-ar fi surpat ceva in adancuri. Am lucrat in mina si acolo se auzeau asemenea bubuituri, aceeasi miscare haotica a pamantului, care nu are nici o legatura cu o miscare seismica", auzim noi.
Dar au fost si alte ciudatenii in perioada cutremurelor. Fenomene intamplate la poalele muntelui, in orasul Busteni. "Eu cunosc vreo 50 de oameni care au avut insomnii atunci. ??n aer se simtea un miros ciudat, parca era gaz. E posibil ca acea emanatie de gaze sa fi provocat insomnia. Eu locuiam in acea perioada pe Strada Telecabinei si stiu ca multa lume de acolo
se plangea de insomnie", ne povesteste geologul.

In concluzie, Traian Trufin sustine ca legenda potrivit careia Muntii Bucegi ar fi strabatuti de uriase culoare subterane nu trebuie exclusa. "Fenomenele ciudate din Muntii Bucegi si legendele locului nu sunt doar povesti. Exista ceva care ne este absolut necunoscut. Eu propun organizarea unei expeditii stiintifice in Bucegi. O echipa multidisciplinara formata din chimisti, biologi, fizicieni, chiar si para-psihologi, care sa studieze in amanunt ceea ce se intampla aici. Din pacate, pana acum nimeni nu a facut asemenea cercetari care sa acopere intregul masiv", ne-a spus gazda noastra.

Ce spun specialistii
Despre seria de cutremure din Bucegi am discutat si cu directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian. Acesta a admis faptul ca "secventa" cutremurelor din Bucegi a fost surprinzator de mare chiar si pentru specialistii din domeniu. Dar este sustinuta ideea unor miscari seismice, nu de alta natura. Au fost cutremure crustale. Asta inseamna de mica adancime, de pana la 15 kilometri. Se admite si faptul ca in Bucegi au fost cateva sute de
cutremure in 1993. "Este posibil ca aceste cutremure sa fi aparut tocmai din cauza faptului ca Muntii Bucegi se afla in apropierea Vrancei, o cunoscuta zona seismica. Dar este greu de explicat de ce in ultimii zece ani in Bucegi nu a mai fost nici o miscare seismica. Secventa aceasta de cutremure din Bucegi, din 1993, este unica pe teritoriul Romaniei", ne-a spus
seismologul. Important este ca s-au facut studii in Bucegi, dupa acea lunga serie de cutremure, dar ramane inca un mister in privinta cauzelor pentru care un intreg masiv muntos s-a clatinat timp de o luna. "Se incearca o interpretare a studiilor facute in zona. Dar problemele nu sunt inca elucidate", a admis omul de stiinta.

rodica

un obiect turistic tot timpul devine si mai atractiv cand este ceva mister pe acolo, de aici pot lua nastere tot felul de legende, in urma carora se perde realitatea.
asi fi tare curioasa sa aflu ce concluzii vor avea acea grupa de savanti ce vor merge in cercetare. Mii frica doar sa nu produca mai multe distrugeri mediului cercetand …
Pe de alta parte o legenda iti da putere sa crezi in ceva, sa ai speranta 🙂

androaska

pai……urmaresc mereu pe discovery de la 10 vinerea fenomenele parnormale si cred in ele……f mult eo le studiez….am gramezi de carti q fenomene partanormale……imi plak da vreau aici pe saitu asta sa vad filmultete

tudor

Va rog sa explicati afirmatia de mai jos: “Cert e ca debitul izvorului este de 4.000 de litri pe secunda.” Voi va dati seama ce ar insemna aceasta? :))

Mihai

Si eu am observat de foarte multe ori fenomene paranormale, neelucidate inca. De pilda am constatat de aproape fiecare data cand am vizitat Vf. Omu, mai ales cand am dormit acolo, ca o puternica ameteala ma cuprinde, uneori am dificultati reale in a merge drept. Nu stiu care ar putea fi cauzele pentru aceste misterioase fenomene.

Mihai

Data viitoare cand voi ajunge la Varful Omu, voi incerca ca prin comuniune amoroasa extatica realizata cu contiIn fine, il cunoastem si pe specialistul de la statia meteorologica Varful Omu, Gheorghe Porancea. Alt impatimit al muntilor, pentru ca de 21 de ani munceste la statia meteo si este pe deasupra si salvamontist. “Eu am insotit cu ani in urma o echipa de cercetare in Bucegi. Au fost facute masuratori radestezice pe Varful Bucura. S-a constatat o intensitate extraordinara a radiatiilor. Cert e ca eu nu pot sa stau mult timp departe de munte. De cate ori urc aici, simt ca ma incarc de energie. E ceva deosebit aici”, ne spune interlocutorul nostru.
nenta perfecta cu vreo alpinista ajunsa acolo, sa transcend limitele si sa atingem starea de orgasm macro-cosmic. Pe Varful Bucura stiu ca sunt energii deosebit de puternice…acolo voi face asta.

Mihai

Data viitoare cand voi ajunge la Varful Omu, voi incerca ca prin comuniune amoroasa extatica realizata cu continenta perfecta cu vreo alpinista ajunsa acolo sa transcendem limitele si sa atingem impreuna starea inefabila de orgasm macro-cosmic.

Pavel Roberta

Mie imi plac tare mult fenomenele stranii asa ca data viitoare cand ma duc la munte am sa ma duc direct la varful Omul si am sa vad daca si eu voi simti ca ma incarc de energie . Oricum daca nu se va intampla nimic tot imi va placea pentru ca toata atmosfera aceea de la munte, de aer curat iti provoaca o stare de confort si o stare placuta de relaxare. Si cand vezi toti acei brazi si poate si vreun urs sau o vulpe frumoasa si muntii aceia plini de zapada parca te trece un fior de multumire ca te afli acolo in mijlocul sau in inima naturii. SFARSIT

Spaniol

Fenomene paranormale exista. Energie fara materie nu exista. Am tot vazut contraziceri pe mai multe teme legate de spirite, OZN , extraterestri etc. ! Ca sa credeti ceva trebuie sa va convinge-ti cu ochii vostri 🙂 cel putin dupa parerea mea eu cred ca toate acestea exista . Aveti impresia ca suntem singurii din acest univers ? sau mii de persoane care afirma ca au vazut spirite halucineaza ? Area 51 va spune ceva ? Daca nu se intampla in Romania se intampla oriunde in lume , orice.

rodica

exista si unele fenomene la care este peste puterele omului sa de aun raspuns, cel putin deocamdata 🙂 Sa nu uitam caci pentru stramosii nostri si fulgerul era ceva paranormal … uneori pentru unele fenomene este mai bine sa nu cautam explicatii pentru a nu le stirbi din farmec. Trebuie doar sa le acceptam 🙂

Mihail Dionis

“Nimeni nu poate explica de ce pe crestele Bucegilor se inregistreaza un nivel foarte mare al radiatiilor.”

Care radiatii? Tot ceea ce este masurabil cu instrumente stiintifice nu iese din limitele normalului. Nu e nimic de explicat.

“Eu am insotit cu ani in urma o echipa de cercetare in Bucegi. Au fost facute masuratori radestezice pe Varful Bucura. S-a constatat o intensitate extraordinara a radiatiilor. Cert e ca eu nu pot sa stau mult timp departe de munte. De cate ori urc aici, simt ca ma incarc de energie. E ceva deosebit aici”

Echipa de cercetare respectiva era un grup de indivizi pasionati insa irelevanti din punct de vedere stiintific. Sigur ca multi din cei care merg pe munte se simt reconfortati: urci, aer, apa, rasina (vorba lui Toma Caragiu)… e deosebit fata de autobuz, poluare, praf, stress, servici. Ca veni vorba: Bucegii sunt grozav de poluati cu mizerie in zona dinspre Valea Prahovei, mult prea usor accesibila pantofarilor.

“Se spune ca Muntii Carpati ar fi strabatuti de tuneluri lungi de sute de kilometri. Nimeni nu poate spune daca au fost facute de mana omului sau de forta naturii.”

“Se spune” e o expresie folosita atunci cand lipsesc argumentele faptice si incepem sa ne dam cu presupusul. In acest caz, orice constructie ulterioara facuta pe baza acestui “se spune” are valoarea ipoteticului si deci toate frazele trebuie intocmite tinand cont de aceasta, nu sa dea impresia de tranzitie din ipotetic in real (“au fost facute” suna ca si cum tunelurile ar fi fost deja gasite, parcurse, cartografiate, balizate).

“Simbolul celor sapte izvoare era incrustat nu numai pe scuturile dacilor, dar se gaseste si pe Columna lui Traian.”

Care este acest simbol? Pe care metopa (metope) din Columna se gaseste el?

“Chiar in acest loc din Bucegi exista un izvor a carui apa este cea mai pura din lume.”

Afirmatie fara suport. Dealtfel, apa pura nici macar nu e buna de baut fiindca nu contine saruri minerale. Probabil ca ar trebui sa fie scris “apa extrem de curata si buna la gust”, insa nu suna asa de impresionant precum un comparativ absolut introdus nejustificat.

“Oamenii de stiinta au aratat ca incarcatura de bacterii din apa acestui izvor este zero, un fapt unic in lume”

Zero este doar valoarea informatiei de mai sus. Izvoare fara bacterii se gasesc peste tot in lume.

“Specialistii au constatat ca izvorul se “alimenteaza” dintr-un lac subteran imens. Asta ne aduce aminte de legenda culoarelor subterane din munti!”

Mie nu imi aduce aminte decat de alte izvoare. In schimb modul de punere a problemei imi spune ca autorul articolului nu cunoaste fenomenele carstice de la geografie (si totusi se studiau la scoala generala si liceu…).

“Cert e ca debitul izvorului este de 4.000 de litri pe secunda.”

A mai observat cineva ca 4 mc/s este un debit excesiv pentru un singur izvor. Nici Ialomita toata nu are atata apa pana la Scropoasa.

“Erau si cate zece miscari telurice intr-o zi. De intensitate mica. Cel mult cinci grade pe scara Richter.”

Cinci grade de magnitudine Richter nu sunt “intensitate mica” ci mai curand medie spre mare. Un cutremur vrancean de aceasta magnitudine este resimtit deja foarte clar la Bucuresti; cu atat mai mult un cutremur cu epicentrul nu foarte adanc, situat chiar sub Bucegi ar fi trebuit sa produca efecte extrem de serioase. Poate ca e vorba de raspandita confuzie intre magnitudinea absoluta a scalei Richter si intensitatea local resimtita ce se masoara pe scara Mercalli.

“Cunoscatorii ne-au spus ca ar fi bine sa stam de vorba cu un inginer geolog, Traian Trufin, care are o teorie despre aceste cutremure din Bucegi. […] “Cutremurele au fost ciudate. Si asta pentru ca Muntii Bucegi au in structura lor calcare si conglomerate. Este
o zona stabila din punct de vedere geologic. De aceea e anormal sa avem aici cutremure”, ne-a spus omul nostru.”

Si care e teoria lui Trufin? Am inteles ca sustine ca seismele sunt ciudate si anormale, insa aceasta nu este o teorie ci constatarea propriei necunoasteri a cauzei seismelor.

“[…] “Dar problemele nu sunt inca elucidate”, a admis omul de stiinta.”

Ignorarea unor elemente nu inseamna permisiunea de a elucubra. Un om de stiinta admite ca nu cunoaste inca raspunsurile la anumite intrebari, ceea ce nu implica automat ca explicatia trebuie sa fie neaparat omuletii verzi, fenomenele paranormale, sau ca aceste pseudo-explicatii ar avea o baza reala.

In concluzie: articolul are valoare cognitiva cu putin peste zero, valoare literara cel putin discutabila, doar niscai valoare emotionala pentru cine vrea sa se emotioneze.

Mad

paranormalul ramane inca un mister neelucidat..:-?..sunt din VS shi de multe ori.. am avut parte de fenomene stranii.. ca de exemplu.. casa bunicii mele este foarte veche.. iar dupa cercetari..s-a descoperit cateva oase.. posibil umane.. fenomenele sunt multe.. kre se intampla…casa bunicii mele nu e VS nu pot da detalii.. despre loc.. cert este.. ca atunci cand se intampla astfel de evenimente.. incep cu trantitul ushilor sau ferestrelor.. e posibil sa fie si curentul..dar apoi incep diferite zgomote ciudate.. in shcimb n-av vazut niciodata vreo aparitie ciudata.. nu inteleg ce-ar putea creea zgomotele si trantitul ushilor.. noaptea… evident se pot juca farse sau alte.. chestii.. dar.. raman pe ideea ca in casa sunt posibile spirite sau alte fenomene inexplicabile..

RODIAS

Felicitari pt Mihail Donis !!!
Imi place pragmatismul tau insotit de o argumentatie fina de om cu capul pe umeri.
Ar fi bine in general ca fiecare sa-si pastreze simtul unei limite care sa nu mai coboare in atmosfera unui monolog copilaresc cand vorbim de misterele Carpatilor.
O zi buna .

oilia

id-ul meu e heloo_blondie si daca aveti chef de discutii despre paranormal, fantome si altele de genu…..sa-mi dati un buzz;)

Mihu

Fratilor eu merg in Bucegi extrem de des si am fost pe aprox toate traseele marcate si unele nemarcate. Acolo mi-am inceput viata de “muntoman” si acolo merg de multe ori pe an.
Nicodata nu am vazut nimic iesit din comun… poate doar lipsa noxelor si a zgomotului care mi-a intrat in sange !!!! 🙂

Sunt foarte interesat de fenomene paranormale dar in Bucegi nu cred ca exista asa ceva… ca a fost un munte sfant pentru Daci, da… dar nu mai este cazul pt romani 🙁

Am mai citit ca unii tot se vad cu niste soldati prin Bucegi care ii intorc din drum si le spun ca traseul respectiv e inchis… sau ca nu ii lasa sa intre pe un traseu…
Ma scuzati dar am fost de prea multe ori ca sa stiu ca nu exista nimic de genul asta…

Bat Bucegii cu piciorul cam de 10 ani si n-am vazut nimic… nu cutremure, nu bubuituri… nimic. Am si prieteni prin Busteni si n-am auzit de asa ceva..

Daca vreti sa facem o expeditie prin Bucegi, hai sa mergem !!!!!!

out5yder

“Cert e ca debitul izvorului este de 4.000 de litri pe secunda.”

Este IMPOSIBIL! Trebuie sa fie o eroare de numeratie pe undeva sau tot postul care contine fraza de mai sus este pura fictiune. 4000 l/s inseamna 14.400.000 l/ora adica izvorul ala ar avea intr-o ora debitul pe care il are Dunarea intr-o secunda la Isaccea (in perioadele in care este umflata).
La un asemenea debit fie s-ar forma un lac imens, fie un rau maricel. Dar nu cunosc nici un rau maricel in zona cu pricina care sa se formeze dintr-un singur izvor. Chiar daca ar fi existat, evident ca nu ar fi putut fi ascuns ceva atat de mare si n-ar fi putut fi “musamalizat” de comunisti.

out5yder

“Si eu am observat de foarte multe ori fenomene paranormale, neelucidate inca. De pilda am constatat de aproape fiecare data cand am vizitat Vf. Omu, mai ales cand am dormit acolo, ca o puternica ameteala ma cuprinde, uneori am dificultati reale in a merge drept. Nu stiu care ar putea fi cauzele pentru aceste misterioase fenomene.”

Cauza cea mai probabila este densitatea scazuta (si compozitia diferita) a aerului de la inaltime cu care nu esti obisnuit in mod normal.

Si eu sunt un entuziast si un “cercetator” si mai ales cautator de paranormal. Insa caut fenomene reale, nu povestiri inflorite sau cu mici adaugiri adunate ca intr-un bulgare de zapada de la toti cei care le-au transmis din gura in gura mai departe. Omul duce in zilele noastre o viata extrem de monotona, searbada si adesea plictisitoare: servici, casa, scoala, familie etc. Tocmai de aceea omul isi doreste sa iasa din cotidian, sa caute senzationalul. Si isi doreste atat de mult, incat adesea atunci cand nu il gaseste il inventeaza el…

zgatia

“sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului”…inca ne invata pe toti intelepciunea.
Fiecare are liberul arbitru sa “creada” sau nu ceea ce este in puterile lui mentale, fizice, psihice.
Cine are capacitati extrasenzoriale, reuseste sa inteleaga ce adevar exista aici , langa noi, cine nu le are inca dezvoltate…mai doarme …
Haideti in Bucegi, cu inima deschisa, fara prejudecati, fara idei preluate, informatii ale altora. Haideti sa identificati singuri adevarurile care vi se arata.

Sarmis

Cel mai bine, pentru “moralul” propriu si colectiv, o informare preliminara inainte de postare… macar pe internet… macar pentru datele cu caracter stiintific, palpabil.
… desi toate se leaga, ca-ntr-o poveste, cu o parte nevazuta…

A-propos de apa de la 7 izvoare: a fost un proiect care prevedea alimentarea a peste 10 localitati de pe cursul superior al raului Ialomita cu apa curenta (potabila) din acele izvoare; fiindca debitul este intr-adevar urias comparativ cu ceea ce se cunoaste in prezent. Suvoiul care tasneste din pamant cu viteza are diametrul unui tors de om…

A fost facuta fabrica ca apa se fie imbuteliata… in folos financiar privat. A functionat o vreme, nu prea mare. Acum este inchisa… si nici alimentarea aceea inca nu s-a realizat … Cel putin asa era anul trecut.

Undeva, sub piatra Bucegilor, alte reguli si alte “legi” ar trebui aplicate.
Apa aceea sa ramana inca asa… ca o apa vie… oare pentru cata vreme?…

http://eaqua.evolve.ro/7izvoare.phtml
http://www.aquaregis.ro/p43/Apa

sau stiinta la limita legendei:

http://www.prezentonline.ro/article_detail.php?idarticle=4076
http://www.formula-as.ro/2007/786/societate-37/muntii-misterelor-bucegii-8313

feri

imi place cind cineva se cearta pe o anumita tema,dar hai sa nu exageram 4000l/s e ceva enorm de mult.daca se zicea 400l/s mai credeam si eu dar asa…si daca tot se zice car exista tunele d c nu le cauta iar pe urma sa se discute ce si cum.

Patricia

Eu sunt o fana a Fenomenelor Paranormale si mi se pare ceva uimitor ca exista si legende despre acestea in Romania.
Dar aceste mistere eu cred ca nu pot fi descoperite 100% de oamenii de stiinta.Eu nu cred exagerat de mult in ei, mai mult eu ii admir ca au viziunea sa afle tot dar nu cred ca pot descoperii cele mai mari mistere si fenomene ale lumii.
Cred ca ar fi ceva superb daca cei ce au postat aceasta pe site ar putea sa lase si ei cateve impresii si sugestii despre ce cred ei de acest fenomen paranormal.
Va dau un sfat VIZIONATI “HAUNTING” PE DISCOVEREY…

roxana

daca ar fi sa se faca o expeditie cu scopul de a se descoperi misterul din bucegi mi-ar place sa particip si sa traiesc o experienta unica………………………cred in aceste lucruri si simt lucruri ciudate, entitati, locuri demonice……………

Marian

Am intrat pe acest forum din pricina unei viziuni referitoare la misterele si enigmele din muntii bucegi pe care eu personal trebuie sa o rezolv. Eu nu stiu absolut nimic despre cele scrise insa stiu ce am vazut in acest masiv. Nu ma intereseaza ca voi fi considerat un nebun psihopat, insa problema cea mai grava este faptul ca am vazut “life” fiinte inaripate intr-o noapte in Sinaia. Acum stiu ca in muntii bucegi se afla o comoara a Dacilor care nu este din aur! Aceasta comoara, de fapt, consta intr-un portal care face accesul in alte dimensiuni, insa este foarte bine pazit de acele fiinte inaripate! Prin acel portal intervenea si Zamolxe in ajutorul daciei. Si tot prin acel portal va trebui sa trec si eu. De CE? Pentru ca sant al 7-lea Inger al Luminii. Dovada? Ofer Cartea Mea aceluia care ma va ajuta sa ajung la portal (Apocalipsa 10 ). Multumesc anticipat.

SrX

Bai Marian, te ajut eu sa ajjungi la portal . . eu trec p-acolo d 2-3 ori p saptamana, iti pot oferi puterile mele de metamorfozare, transformare si toate cele, am si un prieten care te poate teleporta dak doresti, la teleport is beginer . . mai am de lucrat . . Acum stai linistit, cu puterea mintii o sa iau eu legatura cu tine, knd o sa invatz sa ma teleportez, poate kiar o sa ne intalnim vreodata . . In alta dimensiune . .

Oligo

Eu personal am fost martorul a doua cutremure in Bucegi. Se intampla in 1995, eram cu prietena mea, cu cortul pe valea Ialomicioarei mai jos de cascada cu acelasi nume, printre palcurile de jnepeni care apar cu mult inainte de Pestera.
La primul cutremur eram pe un butuc la foc, mesteream ceva aiurea. La scurt timp a inceput sa ploua si am intrat in cort unde m-am asezat pe burta privind in afara cum ploua. Dupa ce am amortit, am simtit nevoia sa ma intind normal, conjunctura permitandu-mi sa ajung cu urechea lipita de pamant. Atunci s-a petrecut al doi-lea cutremur, ceva mai puternic decat primul. Am trait un sentiment foarte ciudat, practic am ”auzit” cutremurul in pamant. Cum eram eu orientat cu capul inspre nord, implicit inspre varful Omu, am localizat acel huruit groaznic cumva venind dinspre Mecetul Turcesc, adica tot din nord.
Prietena mea nu a avut nicio treaba cu chestia asta, dar eu am ramas putin uimit de ceea ce tocmai se intamplase. Primul cutremur a durat maxim 1 secunda, cam 3-4 zgaltaituri repezi, al doi-lea a durat maxim 2 secunde, zgaltaitura fost mai domoala, insa am perceput prin toti senzorii mei acel huruit pe care nu-l pot uita.
Muream de ciuda ca nu ma crede nimeni, toti faceau misto de mine ca am baut prea mult etc. Pe vremea aia aveam 21 de ani, detestam bautura, nu beam nici macar o bere.
Cam asta am avut de spus, va urez ‘experiente’ placute! 😉

Maria

Am primit si eu un articol in legatura cu fenomenele paranormale din muntii Bucegi si l-am si postat la mine pe blog. Mi s-a parut interesant si consider ca este ceva magic acolo, de fapt magicul este in noi de fiecare data – depinde de noi daca il simtim sau nu!
Nu am fost inca acolo insa o sa ma duc si cu prima ocazie o sa scriu ce am simtit; desi sunt sigura ca va fi o stare euforica,plina de voie buna si enerie pozitiva caci muntele imi induce aceasta stare de fiecare data.
Da imi plac foarte mult fenomenele paranormale si cred ca exista ceva extraterestru, dincolo de noi, poate o lume paralela, nu stiu daca neaparat este in Muntii Bucegi ca nu am vazut sau simtit cu ochii mei, insa cred ca exista.
Intr-adevar noi oamenii vrem sa credem in altceva, vrem sa descoperim de fiecare data lucruri noi, vrem sa atingem perfectiunea prin descoperiri miraculoase sau orice care ne-ar hrani si starni curiozitatea..dar atata timp cat asta ne face sa ne simtim bine, de ce nu? eu zic ca merita sa cautam, sa ne documentam in privinta acestor tipuri de fenomene, mai ales daca ne atrag. Caci nu se stie niciodata – sunt sigura ca si aceasta ultima fraza starneste oarecum curiozitatea, dar asa ne place noua sa vorbim, pentru a starni interesul in acest miraj sau adevar al vietii in necunoscut…

Radu

Eu sunt din Busteni! Iubesc muntele din toate punctele de vedere. Tot ce va pot spune este ca numai prezenti cu mintea si sufeltul pe crestele muntelui veti putea ajunge sa vedeti acolo unde o minte prea materiala nu poate vedea..Energia este a noastra..Om fie forta! 🙂
Nu va asteptati sa gasiti informatii revelatorii in cateva randuri pe un blog.

Alex

Fictiune, pura fictiune! Maine-poimaine aflam ca Sfinxul a inviat si ne cere sa nu mai aruncam gunoaie iar cei care totusi arunca sunt trasniti instant ( ce frumos ar fi 😀 )

Va invit sa urcati pe propriul risc ( fiind trasee de alpinism), vaile de abrupt si branele bucegilor si sa imi spuneti si mie daca energia asta de care ziceti voi este altceva decat “adrenalina” inaltimilor.

Apropos… autorul articolului este din Republica Moldova, acum il intreb daca a preluat articolul si face un plagiat sau se da cu parerea despre ceva ce pun pariu ca nu cunoaste suficient . Daca stie… sa ne lumineze si pe noi unde este minunatul izvor cu debit de fluviu.

gipsy

Sunt din Rasnov si asemenea lui Radu muntele reprezinta totul pentru mine.Am aproape 50 de ani si bat muntii ( nu campii ) de cand eram copil.E usor sa stai in fata monitorului si sa comentezi desii nu ai vazut muntii decat in poze.Nu prea am de a face cu supranaturalul dar muntii sunt un izvor de legende de ce sa ne batem joc de mostenirea noastra?Si cum ramane cu identitatea noastra culturala si ca popor daca uitam de daci si urmasii lor?Bucegii au fost muntii lor si nu numai Bucegii . Urcati in munti aveti grija de ei respectati-i si veti avea ce afla despre ei.

Seherezada

ceva in Bucegi se intimpla! Acum citiva ani ma intorceam de la pestera Ialomicioara cu niste prieteni de ocazie evrei din IAsi…Eram in teleferic la coborire inspre Busteni si la un moment dat unul dintre ei vorbeste cu muncitorul de la teleferic:”vad ca s-a oprit telefericul in zona aia(de la Babele in jos catre pestera si inspre Sinaia),.La care omul cu telefericul raspunde sec….”daca stiti taceti….taceti!Ei au tacut privindu-l complice
La ora aia inca nu citisem cartea lui Radu Cinamar dar m-a intrigat foarte tare schimbul acesta de replici tonul lor misterios si raspunsul taios al muncitorului
Ulterior cind am citit cartea am facut legatura cu aceasta intimplare …si an dedus ca in zona se faceau ceva lucrari secrete si de aceea fusese oprit telefericul si accesul populatiei in zona…cine dorestesa stie mai multe despre acesta poveste sa ma caute

LUCIA

În anul 1993 și 1994 am fost la Bușteni la niște cursuri de biblioteconomie.Mi-am dorit foarte mult să văd munții și am urcat cu telecabina la Babele împreună cu o colegă.Când am ajuns sus,i-am spus colegei că am amețeli dar nu îmi era rău.Pur și simplu m-am gândit că așa trebuie să se simtă cei care beau foarte mult căci așa mă simțeam ca beată,deși eu nu beau deloc.Cabanierul m-a văzut și m-a întrebat dacă este prima oară când urc pe munte.La răspunsul meu afirmativ,m-a sfătuit să stau puțin căci este din pricina diferenței de altitudine.După ce m-am mai obișniuit,mi-am revenit și am vizitat Sfinxul,Babele.Eu fiind un om al câmpiei nu pot să descriu în cuvinte senzația extraordinară pe care am simțit-o la vederea Sfinxului.Am stat la Bușteni doar 10 zile dar când am revenit aacasă toți mi-au spus că arăt ” altfel”.Mă simțeam extraorordinar și cel puțin cinci ani după aceea n-am avut nici măcar o durere de cap.

LUCIA

În anul 1993 și 1994 am fost la Bușteni la niște cursuri de biblioteconomie.Mi-am dorit foarte mult să văd munții și am urcat cu telecabina la Babele împreună cu o colegă.Când am ajuns sus,i-am spus colegei că am amețeli dar nu îmi era rău.Pur și simplu m-am gândit că așa trebuie să se simtă cei care beau foarte mult căci așa mă simțeam ca beată,deși eu nu beau deloc.Cabanierul m-a văzut și m-a întrebat dacă este prima oară când urc pe munte.La răspunsul meu afirmativ,m-a sfătuit să stau puțin căci este din pricina diferenței de altitudine.După ce m-am mai obișniuit,mi-am revenit și am vizitat Sfinxul,Babele.Eu fiind un om al câmpiei nu pot să descriu în cuvinte senzația extraordinară pe care am simțit-o la vederea Sfinxului.Am stat la Bușteni doar 10 zile dar când am revenit aacasă toți mi-au spus că arăt ” altfel”.Mă simțeam extraorordinar și cel puțin cinci ani după aceea n-am avut nici măcar o durere de cap.Ați citit Creanga de aur a lui Mihail Sadoveanu.Dacă nu ,v-o recomand,cred că este adevărat că ciclul deceneilor continuă și astăzi.Daar pe Pavel Coruț l-ați citit? El nu obosește să repete în romanele sale minunile care se întâmplă în munții Bucegi.Noi spunem că e doar ficțiune dar dacă e adevărat? Dacă P. Coruț e un inițiat?

LUCIA

Pentru Marian
Marian,SRX te consideră nebun dar u nu cred că ești el este doaar neâncrezător sau chiar…cinic?Cred că spui adevărul dar unii cred doar în ceea ce văd și pot atinge.

ADA

intotdeauna e mai misterios ceea ce se intampla prin alte parti.Setea de senzational seaca din Bermude pana pe plaiurile mioritice !!De ce sa nu ne tremure suprarenalele la vederea statuilor din insula Pastelui si apoi storsi de energie sa ridicam din umeri a lehamite la vederea sfinxului din Bucegi cnsiderandu-l un accident natural?
Daca exista sau nu ceva ciudat in Bucegi putem afla doar in urma unor cercetari serioase, cu o echipa mixta de specialisti.
Cercetarile au insa nevoie de fonduri si ce naiba(sau la naiba!) traim in Romania si asta….!

tauteus

Exista multe locuri la noi in tara invaluite in mister. O mare parte dintre fenomenele inexplicabile se petrec chiar langa noi. Santem prea ignoranti sa le observam. Ori pur si simplu nu le dam nici o importanta decat in anuminte momente de cumpana ale vietii noastre. Semne, avertismente… sau un semn de viata din alta parte. Locurile in care se petrec anumite fenomene sant, cel putin teoretic, o manifestare a energiilor care s-au acumulat acolo. Exemple sant destule si pretutindeni. Le gasiti voi…

Bibi

– Conspiraţii celebre (5): Romania şantajată pentru a ascunde secretele Bucegilor… sub Sfinx şi muntele Omu s-ar afla o cavernă de circa 20 de kilometri lungime… Conspiraţiile nu sunt complete, dacă la mijloc nu intervine şi o organizaţie cvasi-guvernamentală. În cazul României este vorba de Departamentul Zero, o organizaţie care transcende democraţia recentă a României şi care îşi are rădăcinile în timpul comunismului:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2009/08/conspiratii-celebre-5-romania-santajata.html
– Descopera: Ce se afla in padurea Baciu?… In inima Ardealului, intr-o zona cu aparenta atemporala, se gaseste, probabil, cel mai misterios loc din Romania:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2009/07/descopera-ce-se-afla-in-padurea-baciu.html

diana

Si eu am intalnit asemenea lucruri.Eram in busteni,la cascada urlatore,cand…..a aparut o ceata albastra.Nu stiu de ce.Dar….a fost foarte ciudat.

calistrathogas

apa de la 7 izvoare este cu adevarat deosebita,eu numai de acolo beau apa,de multi ani.stiu locurile acelea cu ochiii inchisi iar cei care stiti ce se intampla in zona nu mai vorbiti atat de usor si cu oricine despre asta.cand am facut armata am stat 3 luni acolo si treaba e “groasa”,in curand se va afla totul,in 5-6 ani vreau sa zic

Sorin

Mai fratilor,
sunt geolog de 22 de ani, locuiesc la poalele Bucegilor , i-am colindat in lung si lat ( trasee marcate + trasee nemarcate + trasee alpine pana la gradul 4), am intalnit mii de oameni si nicicand nu am simtit sau nu mi s-a povestit de ceva ciudat in legatura cu cele de mai sus. Pot sa va povestesc o zi intrega despre constitutia geologica si caracteristicile geofizice ale Bucegilor, dar o sa va plictisesc si nici nu am timp (oricum, daca vreti sa va lamuriti cu totul, urmati cursurile facultatilor de geologie-geofizica din Bucuresti, Cluj sau Iasi).
Si ce zicea cineva mai sus: “Cert e ca debitul izvorului este de 4.000 de litri pe secunda” ?!?!?!?!?!
De prostia asta ar rade si un elev de clasa a V-a pasionat de geografie. Se stie (inca de pe vremea dacilor, ca sa fiu in ton cu unii) ca toate izvoarele Ialomitei la un loc (ca sunt mai multe, si izvorasc tot din Bucegi) nu au debitul asta.
Mai usor cu tunurile, ca le mai citesc si altii si va faceti de ras.

Drăgan Aurel

E frumos să păstrăm acest mister în jurul munților din Carpații noștri străbuni.Uitați-vă la alte neînsemnate țări care se laudă cu orice bolovan sau baltă!.. Pe când la noi? Nu suntem în stare să facem o amărâtă de șosea.Câte stațiuni mai funcționează și în ce hal au ajuns?Parcă suntem blestemați de Dumnezeu. Ce facem cu frumusețea asta de țară? Cu frumusețea reliefului variat, a munților,a câmpiilor,a Dunării și a celorlalte râuri,a deltei,a mării,etc.Nu înțeleg de ce nu ne trezim din mocirla asta a nepăsării.Gândiți-vă,de exemplu japonezii,ce ar fi făcut din țara lor dacă ar fi avut relieful nostru cu bogățiile lui?Nu știu unde vom ajunge până la urmă.Sunt complet dezamăgit.Salut ! Vă mulțumesc.

Gabriel

Oricine doreste sa afle amanunte sau sa participe in vara la drumetii pe Bucegi sa intre pe http://buceginatura2000.wordpress.com
La 7 izvoare in Bucegi este o captare a izvorului prin spatele careia se poate intra intr-un fel de tunel. Apa in acel loc este de 40 cm aprox. Sunt diverse chestii ciudate in Bucegi dar inexplicabilul nu inseamna neaparat si paranormal1

gaby

e foarte ciudat ce scrie aici. pentru curiozitate va recomand sa studiati ce scrie pe aceasta ppegina, caci saitul e belea de horor ingheata si apele pe mn

gaby

dar sa va sp si voua ca atunci cand eram sg acasa a inceput sa curga sange din tv @-)
era ca intrun film de groaza :(((((((
mi se facuse frica:((

Nicu

Acesti extraterestri sunt un adevarat mister.Oamenii nu stiu nimic inca,dar tot se va afla…Sunt sigur!Daaar… cum de nu s-au aratat pana acum???De ce? De ce nu au avut un contact direct cu oamenii inca??? Asta da mister!!!

wolfwie

pt calistrathogas……am ajuns si eu la sapte izvoare, si intradevar este aparte apa…..simti o stare ciudata dupa ce gusti, simti o revigorare a intregului corp. Am vrut sa mai ajung dar nu a fost timp, eu mai merg intr`o zona tot la fel de aparte si am consacrat foarte mult timp acestei zone pe care ma`m “axat”. Mie mi`sa parut foarte ciudata pestera aceea de la Cheile Tatarului pt ca este prea perfecta……….am mers pana la capat in ea pt ca nu are mai mult de 200 metri. Capatul acestei pesteri este destul de drept, inaltimea aproape 2 metri, la fel si latimea. Mi`a fost teama cand am urcat de la pestera la babele in luna aprilie acum cam 2 ani si era zapada ca la balamuc, eu doar in adidasi…….undeva sus pe zapada mi`sa dus piciorul in zapada cand la`m scos dedesupt…..era gol, ma luat transpiratiile…………

meddy

4000 de litri pe secunda?…Nici in arcul Yelowstone nu vezi asa ceva.Cine a masurat?Nume? Functie?Institutie? Lipsesc cu desavarsire.Povesti!

meddy

wolfwie? te referi la Cheile Tatarului din MM? Sunt din MM si am fost la Chei de cateva ori si nu am vazut nici o pestera.In schimb stiu ca sunt singurele chei de andezit din tara.Poate nu am cercetat indeajuns zona.Sau poate nu stiu tzaranii de pe acolo atat de bine zona?

nasu'

Interesant material
In ce zona se gaseste “Sapte Izvoare” ?
In ce zona,oras,judet etc

ionitamarval

Cei pasionati de munte si drumetii pe munte hai sa stabilim o perioada (o zi anume in iunie 2010 sau dupa) cand sa ne intalnim intr-un loc si sa colindam Bucegii cu rucsaci in spate. Daca nu vom descoperii ceva paranormal sigur ne vom bucura de drumetie, apa buna de munte, aer si de povestile spuse la “masa rotunda”. Pt. contact ionitamarval@yahoo.com.

Nadine

foarte interesant.mau interesat de cand eram mica aceste fenomene si mi-as dori sa imi fac o cariera in acest domeniu 🙂

MANAFU ALEXANDRA CRISTINA

Cred in fenoomene stranii sau paranormale pt. ca o data am auzit pe parket niste pasi.Am doar 10 ani si mi s-a intamplat cand am fost singura acasa.Decat atat mi s-a intimplat. Dar am la tara o casa a bunicilor ,care are mai multe camer si in ultimele 3 camere si chiar nu pot explica de ce.

englezu_busteni

sunt din busteni si este adevarat cu cutremurele din ce miau povestit rudele …eu atunci aveam 2 ani:)

FenomeneStranii.Net

Foarte interesant articolul, eu ca un impatimit al paranormalului, nu stiam despre asta zona, ca fiind una paranormala. Este extraordinat, promit ca voi cerceta curand acesta latura, din muntii Bucegi, si voi revenii cu un alt cometariu, in care sper sa voi aduce informatii suplimentare, desre cele spus mai sus.
Respectul meu, pentru ce-l care a scris acest articol!
Si inca ceva, interesnt blogul!
Stima!

Cristina

Eu cred in fenomenele paranormale,deoarece am trait asta pe propria piele.Am auzit bubuituri in casa,am vazut umbre,si sunt perfect sanatoasa.Stie cineva oare sa-mi raspunda la o intrebare?Daca am vazut in tabara 6 lumini verzi pe cer,se poate ca acele luminite,sa fie un ozn?

Anti-paranormal

Numai prostii :)) Hehe… Doamne mare ti-e gradina =)) Bravo @Mihail Dionis, esti printre putinii cu cap de aici.
D-aia ne prosteste oricine, ca credem orice. (cacofonie intentionata) :))

Cyclo

Ma uimesc cand vad asemenea comentarii…ok inteleg te gandesti daca e adevarat dar totusi..prietene asculta-te ce spui,ce crezi..cum sa crezi asa ceva totusi? si mie imi place sa aud legende si povesti despre fenomene,fantome etc. ma amuza,sunt interesante dar nu cred in ele… -.- Mia placut de Mihail Dionis cu comentariul lui BV.

vali

vreau sa fac o excursie in bucegi prin august anul asta.vreau sa vad toate locurile pe care voi le numiti paranormale.am nevoie locatiile exacte acestor puncte.cine ma poate ajuta rog detalii pe mess … djvaly_kissfmbrasov.multumesc mult

da'an dacul

dragimei interlocutori ,de atzi shtii ca suntetzi pe cale sa descoperitzi tainele marelui popor dac ,doar prin faptul ca postatzi comentarii ,sa shttzi de la mine ca sunteti nishte cautatori desavarshitzi.
cautatzi in continuare si vetzigasii raspunsurile la intrebarile pe care vi le punetzi.!!!!!!!!!!!!

da'an dacul

cand mai postezi articole de genul “FENOMENE PARANORMALE IN BUCEGI” ,DOMNULE ADMINISTRATOR DE SITE ,INCEARCA SA NU MAI DAI DENUIREA DE PARANORMAL,PENTRU CA PARE ILAR,POATE POTZI SA II SCHIMBI DENUMIREA CU :”FENOMENE ASCUNSE OCHIULUI NEINITZIATULUI IN MUNTZII BUCEGI.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hunter

Buna seara..tocmai m-am intors dintr-o mini vacanta din bucegi mai ex.din padina,am ajuns acasa si am descarcat pozele in calculator pt a le vizualiza in una dintre poze am descoperit ceva foarte sinistru….daca ma poare ajuta cineva sa deslusesc misterul as fii foarte recunascator….pot fii contactat si pe mail…hunter_talk@yahoo.com 08.08.2010.Va multumesc.

myllie

Marian ( al 7 lea inger al luminii…… 😐 ) poti sa imi trimiti emailul tau? Sa iti pun cateva intrebari.. daca chiar ai vb serios.. Astept raspuns

myllie

Cat despre muntii nostrii.. sunt cu adevarat foarte deosebiti..studiez de mult.. legendele despre care se vb.. etc.. cartea lui pavel c. etc.. sa vedem acum.. dar cert este ca atunci cand crezi in Dumnezeu, exista toate astea, daca nu crezi, nu ai cum sa crezi nici in misterele muntiilor, etc.. exista multe lucruri care nu s au gasit explicatii plauzibile nici pana acum: Mayasi, piramide si foarte multe, poate mai revin si va spun mai multe. O Seara buna !

MobraCosmica

prin 2003 am decis sa mergem in bucegi la o pestera,nu-i dau numele din varii motive. ne-am echipat cat de cat ,lanterne,baterii noi alcaline de la o firma renumita,mancare,cordelina. am mers exact cat pestera era luminata artificial si apoi am incercat sa exploram partea in care nu intra multa lume. asa ca am aprins lanternele si am intrat printr-o mica deschizatura de cam 1,50 metri din fundul pesterii,aceasta fiind inundata cam 40/50 cm cu apa. ce m-a frapat inca de la inceput era faptul ca multa lume aruncase exact in acel culoar bateriile “descarcate” de la propriile lanterne,dar de ce acolo ? asta am inteles dupa ce am inceput sa parcurgem incet traseul. nu mergeai mult si te oprea un perete inalt de vreo 7 metri convex pe care l-am urcat destul de usor….eeeei si de aici incepe show-ul, una din lanterne incepe brusc sa piarda intensitate,si in cateva secunde 10/15s se stinge,ne uitam unul la altul si ne bufneste rasul,deja faceam misto de,firma de baterii de locul de unde le luasem,glume ca sa ne destindem putin. la cateva zeci de secunde cea de-a doua lanterna da si ea aceleasi semne de oboseala si se stinge,am facut noi ceva glume pe seama bateriilor dar a trebuit sa ne concentram serios sa iesim din pestera. am tot incercat sa le reaprindem si am constatat ca se aprindeau cam 3/5 secunde si se stingeau,am intins coarda si am coborit peretele ud. am ajuns in cele din urma la zona luminata artificial si am facut iar glume pe seama lanternelor,a bateriilor aruncate in apa de turisti doar in zona respectiva. am iesit apoi din pestera si facand misto unul de lanterna celuilalt am incercat sa le reaprindem,surprizaaa ,ele functionau la parametrii fara probleme chiar le-am tinut mai mult timp aprinse sa vedem daca sunt consumate. aaaa si era sa uit, tote pozele care au fost facute in interior cu aparat cu film,la developare in laborator mi-au confirmat ca filmul a fost ,atentie…supraexpus,cum mama naibii sa fie supraexpus cand in locatia respectiva era lumina slaba.
stiu ca o sa fie o gramada de experti care o sa intoarca pe dos acest lucru. hai incepeti cu explicatii sunt satul…

mihaitzateo

O explicatie la motivul pentru au aparut diverse presupuneri legate de teoria conspiratie vis-a-vis de muntii Bucegi:
http://www.cutremur.net/topic/748-cutremurele-din-zona-busteni-si
naia/

In 1993 s-au produs datorita unei falii care trece pe sub Bucegi o serie de cutremure mica adancime si de aci au aparut teorii ale conspiratiei.
Acolo la link vedeti seria de cutremure cu data,ora,magnitudine si adancime.
(s-au produs cutremure intre 4 mai 1993 pana pe 6 iunie 1993 – din cate zice acolo vreo 15 cutremure cu totul).

Doris

Cutremurele care nu au adincime mare,au totdeauna un sunet al lor.E oribil,ca un tunet infundat.Am auzit in cutremurul din Atena,in septembrie 1999.Inseamna ca epicentrul e aproape.

mirescu daniel

salut , ceva doritori mai sunt pe aici , pt o expeditie in bucegi ? sau nu mai este de actualitate forumul ? vreau sa ajung in zona 7 izvoare , la gura de rai si in alte zone mistice . eventual cineva care a mai fost pe acolo ar fi ok . de preferat drumetie cu cortul etc . pot merge din aprilie pana in noiembrie , am ceva echipament pt conditii extreme , deci daca sunt doritori pt astfel de drumetii , ii rog sa ma contacteze pe mail .

KLAUDIU19PK

SA STITI CA SI EU AM SIMTIT AMETELI LA UN CUTREMUR PRIN ANII90 IN ACEL MOMENT MA AFLAM LA SERVICI SI II SPUNEAM UNUI COLEG ESTE CTREMUR SAU MI SE PARE IAR DUPA CITEVA SECUNDE A INCEPUT SA SE CLATINE TOTUL IN JUR.

mar^_^tex

ce pot sa zic?spre norocul meu,niciodata nu mi s-a intamplat sa simt fantome.un singur lucru mi se intampla,care cred ca e doar un fior simplu si frumos:)) : UNEORI simt ca cineva ma atinge pe umar.
dar sustin si repet ca nu cred ca exista fantome pana cand nu voi vedea una.iar asa zisele fenomene paranormale sunt ori niste fleacuri de legende sau povestiri ale unor batrani ticniti.pentru mai multe detalii,adresa mea de e-mail este:amma2899@yahoo.com

Adrian

Cum puteti sa publicati asemenea PROSTII ?????
Dunarea are un debit de 6000 mc/s.
Unde e albia pentru apa aia de 4000 de mc/s ???

no comment…

SICA

Nu cred in fenomene paranormale.
Bucegii sint o minune a creatiei lui Dumnezeu si poate ca impuritatea noastra sufleteasca nu tine ochii inchisi.
Cert e ca acolo e ceva deosebit de alte locuri.Dacii stiau asta cind se rugau unui Dumnezeu pe care-L doar intrezareau cu secole inainte de Intruparea Sa.

Decebal

Fiecare e liber sa creada sau nu. Indiferent de inclinatia (sau lipsa acestei inclinatii) catre paranormal, nu strica sa ne cunoastem istoria. Iar cea adevarata nu este intotdeauna aceeasi cu cea oficiala.

Domnu’ Adrian, in articol spunea 4000 LITRI, nu metri cubi. Un litru inseamna un decimetru cub. Fa socoteala, cati litri iti ies intr-un metru cub? Sau cati metri cubi in 4000 de litri?

Cristina

Apropo de ceea ce a scris Dragan Aurel(al doilea comentariu) … nu inteleg de ce a a scris
“Parca suntem blestemati de Dumnezeu” ca apoi sa se contazica enumerand totate bogatiile si frumusetile tarii noastre pe care cu siguranta Dumnezeu ni le-a lasat…. Sunt perfect de acord cu concluziile lui dar nu cred ca “suntem blestemati de Dumnezeu” ci mai de graba ne-am blestemat singuri.

Marius

Buna, cine sunt cei care studiaza fenomenele paranormale ? ce studii au urmat ? sunt interesat si eu, este facultate care se axeaza doar pe aceste chestii ?