Fondul pentru Eficienţă Energetică a lansat un Apel de propuneri de proiecte pentru sectorul public în sumă de 150 milioane lei

big-fondul-pentru-eficienta-energetica-a-lansat-un-apel-de-propuneri-de-proiecte-pentru-sectorul-public-in-suma-de-150-milioane-leiFondul pentru Eficiență Energetică (FEE) lansează un nou apel de colectare a propunerilor de proiecte în domeniul eficienței energetice și valorificării Surselor de Energie Regenerabilă, pentru sectorul public.
150 milioane de lei este suma totală de grant, pe care o alocă Fondul pentru Eficiență Energetică pentru finanțarea proiectelor din Republica Moldova pentru reabilitarea termică a obiectivelor de menire socială aflate în proprietate publică.
Suma maximă pe care o poate cere un solicitant de finanțare în cadrul acestui apel, prin cumulul propunerilor sale nu poate depăși suma de 5 000 000 de lei. Totodată, Fondul va finanța 75% din valoarea totală a unui proiect, astfel beneficiarul trebuie să contribuie cu 25%.
Cererile de finanțare vor fi depuse începând cu data de 21 ianuarie, 2014, la sediul Fondului pentru Eficiență Energetică (mun. Chișinău, b-dul Ștefan cel Mare 180, et. 6, bir. 607, MD-2004), în baza programărilor prealabile la nr de tel (022) 000 804.
Este important de reținut că evaluarea proiectelor se va realiza în baza principiului „Primul venit – primul servit”, în ordinea recepționării acestora, până la epuizarea sumei alocate pentru acest apel de proiecte.
Pentru mai multe detalii privind prioritățile programului, criteriile de eligibilitate, tipurilor de proiecte finanțate, criteriile de selecție, consultați site-ul FEE www.fee.md