Salut,
Te întreb ce ai făcut de Ora Planetei, pentru că vreau să afle toată lumea cum ţii la planetă 🙂 Eu am fost în scuarul Liceului Gheorghe Asachi, am “scris” un 60 foarte frumos din lumânări, am desenat în culori vii dar am şi privit desenele copiilor. Am scris mesaje pentru toată lumea, am adunat mesaje si de la alti sustinători ai planetei. Am vorbit, am ras, am privit lumanarea cum arde, am mai privit şi un spectacol mic cu focuri … mai toate aceste lucruri le-am facut pe fundalul muzicii interpretata de trupa Satori.
Am fost fericita când la 20:30, ora locala în Chisinau, când Ora Planetei şi-a dat startul, să văd cum se sting luminile Liceului Gheorghe Asachi în semn de solidarizare cu evenimentul internaţional.
Te îndemn şi pe tine sa ne zici ce ai făcut de Ora Planetei 🙂
Rodica Negură
SalvaEco
Chiar nu am facut nimic. Si sunt de acord cu unul dintre blogherii care a zis ca de fapt este un eveniment trendy, prin care vedetele isi fac capital de imagine. In rest cred ca trebuia sa se stinga lumina de la Fenosa si in genere sa se opreasca toate masinariile care polueaza atmosfera. Sincer sa fiu am instalate in toata casa becuri bio asa ca sa ne auzim de bine
eu de ora planetei, am stins lumina și am făcut sex
Impreuna cu toata familia am iesit afara si ne-am primblat pana la 21.30, si analizam casele de locuit :), cu parere de rau am observat ca foarte putini sunt printre cei receptivi 🙁 .o zi buna tuturor
Susţin iniţiativa celor care iau o atitudine vis-a-vis de mediu şi în afara evenimentelor ecologice. Sunt exemple demne de urmat 🙂 Şi eu am în toată casa becuri econome, dar acest fapt nu e suficient pentru a rezolva o problemă atat de mare. Trebuie să explicăm şi celor ce nu cunosc cât de bine e să utilizezi econom fiecare resursă naturală.
A utiliza econom de loc nu înseamnă a fi sărac sau zgârcit, cum deseori este interpretat, ci a gestiona inteligen resursele care le ai.
Cât despre Union Fenosa, ei au fost solidari campaniei, au indemnat absolut fiecare familie să ia parte la aceasta acţiune publicând pe fiecare factură de lumina, ce a-ţi primito în poştă luna a ceasta despre necesitatea utilizării raţionale a energiei 🙂 Nu ar fi fost corect să deconecteze ei lumina, acest gest trebuie să vină individual de la fiecare persoană.
Eu am mers la plimbare pe jumate de ora. Am observat ca in unele geamuri ardeau numai luminari (nu sunt in Moldova). In altele tot era stins, dar erau si o parte care clar, ori nu stiu de Earth Hour ori nu le pasa. La unile balcoane erau faclii si era evident ca lumea s-a adunat sa sarbatoreasca Earth Hour intr-un mod social.
Peste jumate de ora m-am intors, am aprins luminari, am mincat si am meditat…
Am fost si eu in scuarul Liceului”G. Asachi” si am incercat sa conving cit mai multi prieteni sa participe. Totusi desi a fost oarecum putina lume a fost interesant, iar atmosfera destul de calda…din pacate am vazut prea putini oameni care au stins lumina in acea ora.
Majoritatea lumînărilor sunt făcute din parafină, un derivat al petrolului. Dacă aţi folosit lumînări în acea oră, felicitări — aţi folosit mai multă energie 🙂
Cît despre ecologie, sunt de-acord cu băieţii din Bacău — ea se face pe teren nu în birouri şi nici în flash-mob-uri, aşa că recomand site-ul unor oameni care într-adevăr schimbă lumea din jurul lor:
http://crebc.blogspot.com/
eu nu am stiut de ”eart hour” dar data viitoare voi fi pregatita…as fi vrut sa stiu..
eu nu am putut sa sting luminile(nu toate)pt.ca fratele si tatal meu se uitau la meci:Dmai sus am spus ca nu am stiut dar :Dam uitat:D
:))))))))))))))))
dar tot nu ca aia care o facut sex LOL