Licenta a fost acordata organizatiei Eco-Rom Ambalaje SA, pentru Romania, de catre Organizatia Europeana PRO Europe, care detine drepturile asupra marcii "Punctul Verde".
Prin sistemul "Punctul Verde", agentii economici care au obligatii de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje pot transfera, prin contract, responsabilitatea valorificarii si reciclarii deseurilor de ambalaje catre organizatia Eco-Rom Ambalaje SA, care incheie la randul sau parteneriate cu autoritatile locale, cu societatile de salubrizare si transport si cu firmele specializate in reciclare.
Agentii economici care adera la sistemul "Punctul Verde" vor putea insera simbolul "Punctul Verde" pe ambalajele produselor lor. Astfel, cumparatorul va sti ca firma producatoare sau importatoare a produselor respective este o companie responsabila din punct de vedere social, intrucat s-a angajat ca ambalajele produselor sale, colectate de la populatie in containere separate, sa fie reciclate sau valorificate.
"Organizatia Eco-Rom Ambalaje SA aduce in Romania, prin sistemul "Punctul Verde", experienta bazata pe cele mai bune practici internationale in domeniul reciclarii si valorificarii deseurilor de ambalaje. Obtinerea licentei pentru "Punctul Verde" va permite implementarea, in Romania, a unei scheme acceptate si verificate in Uniunea Europeana pentru valorificarea si reciclarea deseurilor de ambalaje. Producatori, municipalitati, autoritati responsabile si cetateni, cu totii avem o responsabilitate comuna, iar rezultatele eforturilor noastre se vor vedea in orase mai curate si intr-o protectie mai buna a mediului in general", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Eco-Rom Ambalaje S.A., Mugurel Radulescu.
Romania trebuie sa implementeze un sistem credibil, transparent si eficient de gestionare a deseurilor de ambalaje. Existenta unui astfel de sistem de gestionare a deseurilor de ambalaje este o conditie pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Organizatia Eco-Rom Ambalaje SA functioneaza conform legislatiei romane si europene si isi propune sa gestioneze toate resursele sale in scopul atingerii obiectivelor legate de implementarea in Romania a Directivei Europene nr.94/62/EC privind ambalajele si deseurile de ambalaje.
Eco-Rom Ambalaje SA promoveaza solutii eficiente de gestionare a deseurilor de ambalaje. La sfarsitul anului 2003, in Romania s-a constituit aceasta organizatie de recuperare a deseurilor de ambalaje similara celor din statele membre in Uniunea Europeana: Eco – Emballages in Franta, Fost Plus din Belgia, ARA – Austria, Duales System Deutchland in Germania. Eco-Rom Ambalaje SA, ca si aceste organizatii, nu este orientata catre obtinerea de profit, ci catre promovarea unei solutii eficiente si durabile pentru procesul de gestionare a ambalajelor.
Clasic romanesc! Cum poate o S.A. (societate pe actiuni) sa declare de la infiintare ca scopul ei NU ESTE OBTINEREA PROFITULUI??!! Alo, DNA-ul, POLITIA, GARDA FINANCIARA, voi ce faceti ma? Sau va este teama de ” actionarii organizatiei”??Auzi cica ECO ROM AMBALAJE S.A. nu este o societate comerciala ci o ORGANIZATIE!? Pai daca asta se dorea de ce n-ati infintat mai domnilor un ONG?!
A controlat oare cineva cum cheltuieste “organizatia” sumele uriase de bani pe care manuieste?Eu unul nu am citit si nici nu am auzit ca aceasta organizatie sa detina vreo fabrica de reciclare sau altceva asemanator.