Cu acest prilej, luni va avea loc Reuniunea Ministeriala dedicata celei de a X-a aniversari a semnarii Conventiei privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea.
Programul cuprinde prezentarea si adoptarea de catre ICPDR a Programului de Actiune pentru Inundatii, adoptarea Proiectului Declaratiei si adoptarea formala a Declaratiei Dunarii, semnarea Memorandumului de Intelegere pentru Tisa si decernarea premiului ‘Danube Art Masters’.
Conventia privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea a fost semnata in iunie 1994 la Sofia (Bulgaria), de 11 state situate in Bazinul Dunarii (Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Romania, Republica Slovaca, Slovenia si Ucraina), precum si de Comisia Europeana. Serbia si Muntenegru au semnat Conventia in anul 2002.
Sub coordonarea ICPDR, statele din bazinul hidrografic al Dunarii coopereaza pentru implementarea Directivei Cadru pentru Apa 60/2000/EEC si pentru realizarea unui Plan de management unitar la nivelul bazinului hidrografic al Dunarii/ROMPRES/.