¬ Dezvoltarea coalitiei: Autoritatile si ONG-urile pot forma coalitii puternice si eficiente care sustin abilitatea fiecarei institutii de a rezolva problemele si de a strange fonduri.
¬ Asistenta din afara: Unul dintre cele mai puternice si strategice avantaje ale ONG-urilor consta in faptul ca acestea au acces adesea la retele mari de voluntari si cetateni.
¬ Asistenta de implementare: Autoritatile locale nu dispun adesea de experienta sau de resursele necesare implementarii programelor. Pe de alta parte, ONG-urile ar putea fi din ce in ce mai in masura sa indeplineasca acest rol datorita expertizei specializate de care dispun, accesului la fonduri destinate special ONG-urilor si deoarece au o mai mare capacitate de a completa fondurile cu timpul si energia voluntarilor. Exista anumite avantaje si dezavantaje in cooperarea cu sectorul ONG. Avantajele unui parteneriat autoritati -ONG sunt urmatoarele: Deciziile sunt luate mai democratic pentru ca sunt implicati un numar mai mare de cetateni datorita retelei largi de membri si voluntari de care dispun ONG-urile. Deciziile sunt mai bune deoarece incorporeaza o arie mai larga a valorilor si perspectivelor comunitatii.
¬ Resursele de sprijin: ONG-urile pot contribui cu resursele proprii de timp, energie, entuziasm si experienta, care adesea sunt substantiale.
¬ Consolidarea credibilitatii publice: ONG-urile se bucura adesea de mai multa incredere publica, fiind percepute ca mult mai aproape de valorile si interesele cetatenilor.
Exista si cateva potentiale dezavantaje in colaborarea cu sectorul neguvernamental. Acestea include:
¬ Un proces mai dificil si mai indelungat de luarea deciziilor;
¬ Pregatirea organizatiilor. in unele tari ale ECE multe ONG-uri sunt noi si relativ lipsite de experienta.
Cooperarea cu sectorul neguvernamental poate oferi beneficii reale, dar municipalitatea trebuie sa analizeze bine, atat beneficiile cat si riscurile.
Previous
Next