Reprezentatii mai multor organizatii internationale, si anume UNESCO, Comisiei Europene, Comisiei Internationale pentru protectia Dunarii, secretariatelor conventiilor internationale pe probleme de protectie a mediului si organizatiilor internationale nonguvernamentale si-au impartasit opiniile asupra situatiei de astazi si de perspectiva a Deltei Dunarii care are o importanta mondiala.
Prezentand pozitia Ucrainei privind situatia cu navigatia in regiunea Dunareana, Ambasadorul cu misiuni speciale Dna. Nataliya Zarudna, care a condus delegatia ucraineana, a precizat ca lucrarile de reinnoire se desfasoara in conformitate cu obligatiile internationale ale tarii noastre privind protectia naturii Deltei Dunarii. Reprezentanta Ucrainei a subliniat ca realizarea acestui proiect va avea o importanta semnificativa pentru depasirea situatiei economico-sociale complicate in regiune si va deveni o contributie majora pentru dezvoltarea retelei europene de transport.
Participantii la consultatii au evaluat pozitiv informatia detaliata prezentata de catre partea ucraineana privind masurile pe care le intreprinde statul nostru pentru ocrotirea mediului natural, a florei si faunei unice din Delta.
Acestea si-au exprimat sperantele ca deplasarea in Ucraina a numerosului grup de experti internationali, programata pentru prima decada a lunii octombrie, va permite sa determine mai precis caile de implicare a organizatiilor internationale in efectuarea monitorizarii si elaborarea recomandarilor privind minimizarea posibilului impact negativ asupra ecologiei regiunii ca rezultat al efectuarii celei de a doua faze a proiectului.
Participantii la consultatii au accentuat asupra importantei aprofundarii colaborarii internationale pentru protectia diversitatii biologice a Deltei Dunarii si a utilizarii mecanismelor multilaterale si bilaterale existente in acest domeniu.
Previous
Next