DEZASTRU. 20 de case s-au prăbușit în s. Nemțeni. Peste 169 de case sunt inundate, iar peste 400 de oameni au fost evacuaţi

(UPDATE: 10:52) La această oră, peste 20 de case s-au prăbușit, după ce s. Nemțeni, din r. Hâncești, a fost inundat.

Un dig de protecție din apropierea satului Nemţeni, raionul Hânceşti, a cedat, în seara zilei de ieri, 6 iulie, din cauza creşterii nivelului apei în Prut, transmite Publika TV.

Ca rezultat al acestui incident, 169 de case din trei localităţi au fost inundate, iar peste 400 de oameni au fost evacuaţi.

Potrivit primarului de Nemţeni, Gheorghe Mardare, citat de Info-Prim Neo, apa a ajuns în gospodăriile oamenilor aseară, în jurul orei 22.00.

Agenția mai informează că în unele locuri apa atinge şi 2-3 metri adâncime. Multe din cele 170 de case sunt pe punctul de a se dărâma. Apa continuă să înainteze, în zonă se poate ajunge doar cu barca.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei civile şi Situaţiilor Excepţionale, Dorina Cruc, a declarat că a fost convocată de urgenţă Comisia pentru Situaţii Excepţionale, iar prim-ministrul Vlad Filat a plecat în regim de urgenţă pentru a inspecta situaţia la faţa locului.

Jurnal TV anunță că, în scurt timp apa învolburată va ajunge şi în localitatea Cotul Morii, au început şi aici evacuările. Pericol de inundaţii prezintă şi satul Măcăreşti din Raionul Ungheni.

Serviciul de presă al Guvernului anunță că prim-ministrul Vlad filat a decis sa amâne ședința de Guvern de astăzi de la orele 13:00 și să convoace ședința comisiei pentru situații excepționale pentru la orele 13:00.

Sursa: UNIMEDIA
Video: Publika TV

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.