AVI Moldova se solidarizeaza cu OraPlanetei 2010

Declarație de solidarizare cu Ora Planetei 2010 a AVI Moldova

AVI Moldova se solidarizeaza cu evenimentul internaţional Ora Planetei (http://oraplanetei2010.wordpress.com), inițiativă WWF (www.wwf.org), care face apel la oameni, ce nu se simt indiferenți față de starea creată în jurul situației ecologice actuale.

Noi credem că nestăvilita poluare a mediului ambiant, dublată de o nesățioasa folosire a resurselor energetice pe baza de carburanți fosili, ca petrolul si carbunele, pe lângă impactul profund negativ asupra naturii, joacă și un rol important la inițierea si pornirea unor noi conflicte militare. Acestea reprezintă cauza unor uriașe pierderi de vieți omenești si pierderi materiale, în special pentru statele sărace și subdezvoltate, care astfel pur și simplu degradează.

Noi credem că situația creată în prezent este una inadmisibilă, iar amânarea acestor probleme nu face decât sa agraveze și mai mult starea de “ne-viitor” pentru planeta noastră. Acțiuni urgente si imediate sunt necesare pentru a schimba situația și a remedia balanța ecologică omenirii.

Noi credem că transformarea trebuie să înceapă de la societatea civilă și indivizi, în particular, care nu se simt străini de starea planetei și care nu vor sa fie apatici sau să adopte o poziție de indiferență față de situația prezentă.

Din aceste considerente orice acțiune care vine să protejeze mediul natural conține în sine și un element pacifist, anti-militarist si de promovare a păcii la nivel global, de consolidare a societății civile și de promovare a unui punct de vedere proactiv si creativ față de problemele care ne afecteaza pe noi toți, indiferent de rasă, limbă sau religie.

Încurajăm membrii și voluntarii AVI Moldova, dar și toți partenerii Asociației să dea un vot pentru viitorul Planetei prin deconectarea oricăror surse de consum al energiei electrice, care nu sunt vitale, și a luminii pentru o ora pe data de 27 martie 2010, între orele 20:30 – 21:30.

Doar împreună putem să producem schimbarea!!!

Consiliul Director AVI Moldova
23.03.2010

AVI Moldova
www.avimd.org
avi [at] avimd.org