În Chetrosu, Drochia se dă start unui proiect de dezvoltare a sistemului de canalizare local

Primăria localităţii Chetrosu, r. Drochia în colaborare cu „Ecologie – Expert” S.R.L. şi “Ircon” Ltd. (Cehia) cu susţinerea “Central European Initiative Climate Fund” (Fondului pentru Climă a Iniţiativei Central Europene) cu aportul financiar “Czech Republic Development Cooperation” lansează proiectul „Dezvoltarea reţelei de canalizare rurală în satul Chetrosu, r. Drochia din Republica Moldova”.

logo-cei-ceh

Proiectul presupune relansarea şi dezvoltarea serviciului de canalizare de rînd cu cele de apeduct şi poate fi considerat parte componentă a Programului Naţional de Alimentare cu Apă şi Canalizare susţinut financiar de Banca Mondială. De menţionat că localitatea Chetrosu a fost considerată fezabilă în cadrul proiectului de alimentare cu apă şi canalizare a Băncii Mondiale, astfel are şanse mari pentru a fi ulterior finanţat.

Iniţiativa presupune un şir de activităţi după cum urmează:
# Studiu de Fezabilitate şi de Evaluare a Impactului asupra mediului înconjurător pentru activităţile proiectului;
# Proiectarea tehnică a reţelei de canalizare pentru obiectele sociale din localitatea Chetrosu, Drochia;
# Consultările cu Publicul şi Planul de Educare pentru Sănătate;
# Diverse activităţi publicistice despre necesitatea reţelei de canalizare în localităţile ţării, realizările în cadrul proiectului, promovarea nivelului ridicat de viaţă prin prestarea serviciilor sociale, etc.

Activităţile sunt preconizate pentru lunile ianuarie – septembrie 2009.
Cu această ocazie invităm parteneri sau finanţatori care sunt dispuşi să participe în cadrul proiectului.

Sursa: Primăria s. Chetrosu, r. Drochia, Republica Moldova
Publicat de EcoExpert

Cezar Slahor

Buna initiativa. As dori ca sa se intample asta in toate centrele raionale. Apropo Cum am pute a intra in posesia datelor de contact, poate a unor persoane concrete care s-au participat la acest proiect? multumim….

Cristi

Nu am putut gasi pe blog un fel de “ce poate face fiecare pentru un oras/sat/cartier mai verde”… vorbesc despre proiecte de statii eoliene (cat de primitive/simple) si alte chestii care le poate face fiecare in conditii “casnice”. Ma puteti ajuta?
Respect pt verzi.
Cristi

EcoExpert

Cu regret lucruri sunt putin raspindite in tarile est-europene. Nu cred ca e o alternativa de succes atita timp cit serviciile casnice nu sunt puse la punct.