De Ziua Pământului la Chişinău

La data de 27 martie, ora 20:30 mii de oraşe din peste 120 de ţări s-au solidarizat cu evenimentul global Earth Hour deconectând sursele de energie electrică pentru o oră. În felul acesta se doreşte a transmite un mesaj marilor companii şi ţărilor puternic industrializate că nouă ne pasă de viitorul acestei planete, iar încălzirea globală este indicatorul că lucrurile nu stau tocmai bine. Moldova este una din ţările care au susţin evenimentul pentru al 2-le an consecutiv. La Chişinău Ora Pământului a fost organizată de Asociaţia Obştească SalvaEco în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „GUTTA-CLUB”. Au fost desfăşurate ore ecologice cu prezentări de filme tematice în 15 licee din Chişinău, Gutta-Club în parteneriat cu Î.C.S. „Red Union Fenossa” S.A. au organizat o excursie pentru un grup de elevi din aceste licee la Compania sus menţionată. De asemenea Red Union Fenosa a publicat pe verso facturilor un apel către populaţie de solidarizare cu evenimentul şi utilizarea cât mai raţională a surselor de energie electrică.
În ziua de 27 martie a fost desfăşurat un Bike tour prin Chişinău cu scopul de promovare a evenimentului. S-a discutat cu trecătorii explicându-le importanţa Orei Pământului pentru noi toţi şi s-au distribuit pliante informaţionale.
Seara la Chioşc-ul din str. Bucureşti 68, s-au adunat cei cărora nu lea fost frică de vântul rece şi au participat la activităţile desfăşurate cu această ocazie. Aici au fost stinse toate luminile, solidarizându-se cu evenimentul şi localurile din preajmă, s-a cântat la chitară, s-a pregătit mămăligă, s-a desenat pe asfalt şi s-a discutat mult.
Vezi video aici: Ora Pamantului
Au fost 60 de minute trăite altfel, nu în faţa televizorului dar cu prietenii afară sau făcându-ţi noi prieteni, 60 de minte în care ne-am simţit bine chear şi fără lumină, 60 minute în care nu conta daca eşti ecologist, ce limbă vorbeşti, toţi eram uniţi sub un singur scop – stop încălzirea globală.

Rodica Negură
preşedinte SalvaEco