Izolat, s-au produs mici cresteri pe unele rauri mici din zona de munte din sudul tarii ca urmare a cedarii apei din stratul de zapada.
Debitele se situau, la ora 6,00, la valori in jurul si peste normalele lunare, mai mici pe Tarnave si pe raurile din bazinele Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Putna, Trotus, Barlad, Jijia, Bahlui, pe cursurile inferioare ale Jiului si Oltului si pe raurile din Dobrogea, unde se situau la valori cuprinse intre 40 la suta si 80 la suta din normalele lunare.
Formatiunile de gheata (gheata la maluri, pod de gheata) erau in diminuare si restrangere. Nu se inregistrau depasiri ale cotelor de aparare.
In urmatorul interval de timp, debitele vor fi in scadere pe cursurile mijlocii si inferioare ale raurilor Viseu, Iza, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Bega, Timis, Barzava si pe cursul inferior al Muresului si in general stationare pe celelalte rauri.
Formatiunile de gheata existente pe cursurile superioare ale Muresului, Sucevei, Moldovei, Bistritei si Trotusului se vor diminua si restrange.
Debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) a fost in scadere (5.200 mc/s), situandu-se peste media multianuala lunara (4.900 mc/s). Pe sectorul romanesc, aval Portile de Fier, debitele au fost in scadere pe sectorul Gruia-Giurgiu, stationare la Oltenita si in usoara crestere pe sectorul Calarasi-Tulcea.
In urmatoarele ore, debitul Dunarii la intrarea in tara va fi in scadere, ca de altfel si pe sectorul Gruia-Oltenita, in timp ce la Calarasi va fi stationar si va creste pe sectorul Cernavoda-Tulcea.ROMPRES