Anul trecut, Eco-Rom a recuperat si a valorificat de la clientii sai si de la populatie cu 41% mai multe deseuri de ambalaje decat in 2007.
Eco-Rom, companie care se ocupa de procesul de reciclare a deseurilor de ambalaje, a anuntat in aceasta luna rezultatele obtinute in anul 2008. Din totalul de 745.000 de tone de ambalaje puse in circulatie de clientii sai, Eco-Rom a recuperat si a valorificat aproape 340.000 de tone de deseuri, depasind cu 14% obiectivul legal.
Reciclarea ambalajelor de la companii
Potrivit legii, in 2008, fiecare agent economic care a pus in vanzare produse ambalate a avut obligatia sa recupereze si sa valorifice 40% din totalul ambalajelor puse pe piata. In caz contrar, el ar fi fost penalizat fiscal.
Unele companii au ales sa apeleze la “actori externi”, care au preluat responsabilitatea de reciclare a deseurilor. Astfel, la finele lui 2008, portofoliul de clienti al Eco-Rom Ambalaje se ridica la 1153 de companii, in crestere cu peste 25% fata de sfarsitul lui 2007.
Reciclarea ambalajelor de la populatie
Potrivit angajamentelor asumate de Romania in momentul aderarii la Uniunea Europeana, cantitatea totala a deseurilor de ambalaje care trebuie valorificata va creste de la an de an, pana va atinge pragul de 60% in 2013. Pentru a atinge acest obiectiv, este necesar ca ponderea cantitatii de deseuri colectate de la populatie sa creasca semnificativ.
Anul trecut, cantitatile de deseuri colectate de la populatie cu sprijinul Eco-Rom au insumat aproximativ 12.000 de tone de deseuri de ambalaje, ceea ce inseamna 3,5% din totalul cantitatii de deseuri valorificate de organizatie in anul 2008.
In 2008, Eco-Rom a investit 500.000 euro in actiuni de sprijinire a municipalitatilor si companiilor de salubritate pentru punerea la punct a strategiei de colectare selectiva a deseurilor de la populatie, la scara nationala.
Compania a initiat anul trecut programul “Invatam sa reciclam ambalajele”, in cadrul caruia, 100.000 de elevi din clasele a III-a si a IV-a din 25 de orase ale tarii au urmat un curs optional despre reciclarea selectiva.
Despre rezultatele inregistrate de Eco-Rom in 2008, Mugurel Radulescu, Presedinte Eco-Rom Ambalaje, a declarat:
“Anul 2008 a fost unul foarte bun pentru Eco-Rom Ambalaje, atat din punct de vedere al indeplinirii obligaţiilor de colectare si valorificare asumate fata de clientii nostri, cat si din punct de vedere financiar“.
Societatea a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 32,6 milioane de lei, cu peste 40% mai mare decat cea inregistrata in 2007.
Sursa: ResponsabilitateSociala