Festivalul de film documentar în România

Unul din drepturile noastre este şi acela de a avea un mediu sănătos de trai. În cadrul festivalului de film documentar, filmele ce sunt propuse spre vizionare au diferite teme ale drepturilor omului, inclusiv teme ecologice. CRUDE este unul dintre ele.
CRUDE : Timp de 13 ani, 30.000 de ecuadorieni din cinci triburi indigene se afla in cel mai mare proces pe probleme de mediu cu una dintre cele mai puternice companii petroliere americane, Chevron, fosta Texaco. Distrugerea si poluarea padurilor amazoniene cu deseurile toxice au provocat moartea si imbolnavirea grava a indigenilor. impotriva evidentelor efectelor contaminarii (leucemie, cancer sau boli de piele), specialisti in protejarea mediului sau avocati angajati de Chevron sustin contrariul.
Cazul “Cernobil din Amazon” este analizat din toate unghiurile, din perspectiva companiei americane, din cea a indigenilor, a rolului jucat de media, ajungand la opiniile celebritatilor si ale organizatiilor umanitare si chiar ale presedintelui ecuadorian Rafael Correa.
Azi, 22 martie, 18:30, la Cinema Eforie, Bucureşti, va avea loc proiecţia acestui film urmat de o discutie moderata de Mircea Toma.
Mai multe dealii pe site-ul festivalului: www.oneworld.ro