Conform organizatiei ecologiste, cifrele oficiale sunt neadevarate, iar un studiu realizat de Greenpeace arata ca nivelul poluarii in anumite zone este de trei ori mai mare decat nivelul acceptat in alte orase.
"Calitatea aerului din Hong Kong a depasit limitele internationale cu 200 la suta in cursul ultimelor noua zile", afirma un comunicat al Greenpeace.
Organizatia acuza guvernul ca a fixat pragul acceptabil de poluare la un nivel prea inalt. Greenpeace citeaza, ca exemplu, data de 27 octombrie, cand nivelul de poluare a fost de doua -trei ori mai mare fata de pragul de pericol din Uniunea Europeana, insa cand indicele oficial din Hong Kong nu cerea atentionarea populatiei.
Greenpeace a inmanat raportul oficialilor mediului prin militanti care purtau masti de gaz.
Poluarea din Hong Kong nu este de data recenta, dar reprezinta un subiect de preocupare in ultimele luni, din cauza smogului care acopera delta Fluviului Perlelor si provincia Canton, pe celalalt mal al coastei chineze.
Conform unui alt grup ecologist, Amicii Terrei, 90 la suta din poluarea din Hong Kong vine din China.
Fenomenul este mai pregnant toamna, cand lipseste vantul care sa impinga norii catre mare.
Greenpeace sustine ca cea mai mare parte a dioxidului de sulf, unul din componentii cei mai periculosi, este produs de centralele electrice de la Hong Kong.