Impaduriri in aceasta toamna pe 2.774 de hectare

In primele sase luni ale acestui an au mai fost realizate lucrari de regenerare pe alte 14.515 hectare (din care pe 8.108 hectare au fost impaduriri). Pentru a sustine acest program de impaduriri, in pepinierele Romsilva au fost produsi peste 88 de milioane de puieti forestieri (28,7 milioane puieti de rasinoase si 59,6 milioane puieti de foioase). Din acest total, in campania de impaduriri de toamna vor fi plantati 25 de milioane de puieti.
Potrivit directorului general al Romsilva, Ion Dumitru, cea mai mare parte din terenurile care vor fi impadurite in aceasta toamna sunt suprafete degradate, care nu mai pot fi utilizate in agricultura sau care au potential agricol redus. Astfel, impaduririle care vor fi realizate pe 1.600 de hectare reprezinta lucrari de ameliorare a unor terenuri degradate preluate in fondul forestier proprietate publica a statului. Cea mai mare parte a lucrarilor de impadurire vizeaza directiile silvice din sudul Romaniei (Braila, Calarasi, Craiova, Constanta, Galati, Giurgiu, Slatina, Slobozia si Tulcea). De asemenea, Romsilva va finaliza pana la sfarsitul acestui an impadurirea a 5.000 de hectare din cele 6.500 care fac obiectul contractului de vanzare-cumparare a emisiilor de dioxid de carbon incheiat cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare. Cele mai multe lucrari pe suprafetele care fac obiectul contractului se vor desfasura in aceasta toamna pe raza directiilor silvice Craiova, Slatina, Braila si Tulcea, pe aproximativ 981 hectare. Romsilva a anuntat ca este posibila depasirea suprafetei programate pentru sfarsitul anului de 5.000 de hectare cu aproximativ 108 hectare.
In aceste zile Romsilva a mai demarat un important program de impadurire a unor suprafete de teren proprietate privata, prin furnizarea (in toamna si primavara viitoare) a peste 22 milioane de puieti. Din acest volum, 12,1 milioane puieti vor fi pusi la dispozitia solicitantilor chiar in aceasta toamna, urmand sa fie plantate 2.470 hectare. RNP a demarat simbolic acest program prin inceperea impaduririi cu cer si salcam a unei suprafete de 19 hectare de teren proprietate privata din comuna Slobozia, judetul Giurgiu. In cazul in care nu ar fi beneficiat de sprijinul RNP, proprietarul terenului ar fi trebuit sa cheltuiasca aproximativ 200 milioane lei pentru a-l impaduri.