Întâlnire bilaterală între Ministrul Mediului al Republicii Moldova dl Gheorghe Șalaru cu omologul său din Bosnia și Herțegovina dl Mladen Zirojevic

Joi, 30 iunie 2011, în cadrul Reuniunii a IV-a a Părților Convenției Aarhus, Ministrul Mediului al Republicii Moldova dl Gheorghe Șalaru a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său din Bosnia și Herțegovina dl Mladen Zirojevic.
Principalele subiecte abordate în timpul discuțiilor au fost Managementul deșeurilor, Apa și canalizarea și Schimbul de experiență la nivel de specialiști ai ministerelor vizate.
În cadrul întrevederii ministrul dl Gheorghe Șalaru a atras atenție asupra problemelor de mediu care pot deveni subiecte de colaborare între țările noastre.
În același context ministrul bosniac a prezentat în mod succinct schema de administrare din Bosnia și Herțegovina, mentionând responsabilitățile și domeniile de activitate ale ministerului pe care îl conduce. Astfel Excelența Sa a observat că domeniul politicilor economice în domeniul mediului, agricultura ecologică și ecoturismul reprezintă priorități incontestabile ale autorității publice central din domeniul mediului din Bosnia și Herțegovina.
În final Ministrul Mediului dl Gheorghe Șalaru a propus elaborarea unui accord de colaborare interministerială, care ar include activități concrete și termini de realizare. La rândul său dl Mladen Zirojevic a salutat această propunere și a propus începerea activităților de pregătire a acordului, care ar putea fi semnat în toamnă sau la începutul anului 2012.

Sursa: Ministerul Mediului