Moldova are nevoie de bunătate şi de poliţia animalelor, asociaţia ALGA

Organizaţia neguvernamentală pentru protecţia animalelor ALGA solicită introducerea în curricula şcolară a orelor de bunătate prin care să se promoveze comportamentul normal faţă de animale. Membrii organizaţiei doresc ca autorităţile să facă tot pentru ca legile privind protecţia animalelor să funcţioneze, transmite Info-Prim Neo.

Organizaţia ALGA a reacţionat la cazul din satul Racovăţ unde câţiva minori au torturat un căţel, au filmat şi au plasat pe internet înregistrarea. Potrivit membrilor ALGA, părinţii copiilor au fost amendaţi cu câte 500 lei, dar preşedintele organizaţiei, Valentina Dudnic, e de părerea că aceasta nu este cea mai bună rezolvare a problemei.

„Avem unele instrumente care reglementează protecţia animalelor, dar acestea nu sunt funcţionale. Vrem ca profesorii în şcoli să promoveze bunătatea şi compasiunea faţă de animale, dorim ca problemele legate de animalele fără stăpân să fie rezolvate în mod civilizat, fără abuzuri”, a declarat Valentina Dudnic, în cadrul unei conferinţe de presă.

Membra asociaţiei, Irina Marcu, a menţionat că persoanele care au nevoie de materiale informative cu privire la protecţia şi îngrijirea animalelor pot să le ia de la ALGA. „Am avut mai multe ore prin liceele din republică şi am reuşit să insuflăm copiilor compasiune pentru animalele fără stăpâni”, a menţionat Irina Marcu.

Avocatul voluntar al asociaţiei ALGA, Ion Dron, a prognozat că tot mai multă lume va emigra din ţară, inclusiv pentru faptul că societatea este intolerantă şi are un comportament barbar faţă de animale.

„Avem nevoie de o poliţie a animalelor, trebuie să fie înregistraţi stăpânii animalelor pentru a evita abandonul acestora, avem nevoie de un serviciu specializat care ar vindeca animalele bolnave, de asemenea, e nevoie de un azil unde ar fi ţinute animalele acestea”, a declarat Ion Dron.

Membrii asociaţiei ALGA au informat că au primit răspuns de la organizaţii internaţionale care i-au anunţat că s-a reuşit colectarea unei sume de bani pentru a finanţa construcţia azilului pentru animale şi urmează să se întâlnească cu autorităţile locale pentru a vedea proiectul şi pentru a stabili dacă suma adunată este suficientă.

Sursa: www.civic.md

Doina

Da cu parere de rau unii oameni nu pretuiesc fiintele ce ne inconjoara si asta ne intristeaza cel mai mult. Recent am vazut un caz ce ma uimit foarte mult. Eu traesc la tara si am niste vecini tineri si sunt fara stapin si avea o catelusca ce nu demult a nascut baiatul cela nui dadea sa manince si mie de mila ii mai dadeam cite o bucatica de pine ca sa aiba cu cesi hranii catalusii si intro seara un prieten deal vecinului meu a dat o pitarda in ea nustiu precis cum a fost toata procedura dar am auzut o buhnitura si sincer mam speriat mam uitat si am hazut cum catelusa statea trintita la pamint fara raspirare si atit de tare mam inciudat dar ce pot sa fac eu as vrea sa apelez pe cineva dar nustiu pe cine. Sunt multi oameni fara suflet si as vrea as sie pedepsiti toti faptasii.

Leda

Animalele sunt fratii nostri mai mici, sunt fiinte vii, si suflete care au nevoie de dragoste si grija omeneasca.
Societatea noastra a devenit mai agresiva, si tot mai des se intilneste violenta asupra animalelor, ceea ce provoaca o suferinta fratilor nostri mai mici. Aceasta este o problema foarte grava in Republica Moldova, si ea trebuie sa fie rezolvata numaidecit. Nimeni nu are niciun drept sa-si bata joc de animalele vagaboande. Oamenii ce au asa un comportament agresiv, numaidecit trebuie sa fie pedepsiti pentru ceea ce fac.
Ideea cu adapostul pentru caini si pisici, este foarte buna, animalele vor fi in siguranta, si vor avea tot ce e necesar pentru o viata buna si sanatoasa.
Sa speram ca aceste idei, cu ajutorul organizatiilor internationale, si cu ajutorul oamenilor din Republica Moldova, vor fi realizate.

mihaela

eu sint o fetita de 10 ani si invat in clasa a4a si am de scris un referat despre protectia animalelor in moldova. Din pacate nu am ce sa scriu. In moldova oamenii nu pretuiesc animalele.In viitor eu vreau sa schimb aceasta problema dar sper ca pina atunci vor mai fi schimbarri!

mihaela

nu m-ar deranja sa am o lectie in plus in special daca e o ora interesanta.CA ce a protectiei planetei,lumii inconjuratoare