ORA PLANETEI 2009

PESTE 500 DE ORASE DIN EST SI VEST IN INTAMPINAREA EVENIMENTULUI “ORA PLANETEI 2009”.
– Numărul de oraşe care s-au înscris pentru Ora Planetei 2009 a depăşit cifra de 500;
– 75 de ţări implicate;
– Branduri globale celebre susţin Campania “luminilor stinse”.

CHIŞINĂU, 23 Februarie 2009: Chemarea globală de a acţiona referitor la încălzirea globală a fost auzită de 538 orase de la est la vest şi diferite oraşe din 75 de tari se înscriu încă în lista celor ce vor deconecta luminile electrice la 28 martie 2009, ora 20.30.
Clădirile simbolice din est ce s-au angajat în campania „luminilor stinse” sunt  Merlion in Singapore, Simphonia Luminilor şi Turnul Lumii Noi Shanghau Hong Kong din Hong Kong, iar cele din vest sunt Turnul Efel din Paris, Statuia Christ de Redeemer din Rio de Janiero, Casa Operei din Sydnei, Table Mountain în Cape Town, Turnul CN în Toronto şi MGM Grand Casino din Las Vegas.
Directorul executiv al evenimentului Ora Planetei,  Andy Ridley a declarat că creşterea numărului de susţinători ai evenimentului e fenomenală.
„În 2007, Ora Planetei a fost organizată într-un singur oraş, Sydney. Doar un an mai târziu numărul de oraşe a ajuns la 371. Cu 6 săptămâni înainte de Ora Planetei 2009 numarul oraselor este de peste 500, inclusiv Chişinăul.
Ora Planetei aduce împreună diverşi oameni de pe glob, unindu-i într-un singur scop. Din Auckland în Hawai, şi din Sankt Petersburg în Cape Town, oamenii se unesc ca să voteze prin stingerea luminilor chemarea la acţiune referitor la schimbarea climaterică”, a spus Dl Ridley.
Iar in timp ce campania colectează bunele intentii, unele din cele mai cunoscute branduri din lume sunt în fruntea chemîrii la acţiune pe platforma afacerilor.
Comunitatea de afaceri are o abilitate incredibilă şi o responsabiltate deosebita de a implica angajaţii, clienţii şi furnizorii în crearea unui viitor durabil pentru planeta noastră”, a spus Dl Ridley.
HSBC susţine Ora Planetei declarând ca va stinge luminile în 33 de oficii de pe întreaga planetă. Gigantul Mobilei din Suedia, IKEIA, promovează Campania Ora Planetei în magazinele sale, nu doar în Suedia dar şi în China.
Liderul Mondial în furnziarea serviciilor imobiliare, CB Richard Ellis, susţine participarea prin stingerea luminilor  pe o suprafaţă de peste 2 mln de metri părtaţi din clădirile sale în peste 50 de ţări. Compania de servicii profesioniste, PricewaterhouseCoopers, oferă servicii de consultanţă în Asia (regiunea Pacificului) şi alte regiuni.
Companiile de boutique se implică cu idei creative, precum călătoriile de afaceri de lux Abercombie&Kent care vor asigura că Ora Planetei va fi organizata în cele mai îndepărtate regiuni ale Africii, inclusiv rezervaţiile sălbatice şi Nilul.
Cu sustinerea afacerilor, ţărilor şi a locuitorilor de pe intreg globul, Ora Panetei 2009 poate atrage un miliard de oameni care vor vota acţiunea împotriva incălzirii globale prin stingerea luminilor, la 28 Martie”, a spus Dl Ridley.
Pentru intreaga lista de oraşe participante accesaţi www.earthhour.org/mediacentre

IRINA CHIRICA
PIONER ORA PLANETEI ÎN MOLDOVA
T: +373 692289361
E: chiricairina@gmail.com