Participarea Ministrului Mediului la şedinţa Anuală a Grupului de Lucru pentru implementarea Programului de acţiuni în domeniul protecţiei mediului al OECD

osce-moldovaÎn perioada 15-16 octombrie 2009 dl Gheorghe Şalaru, Ministru al mediului, participă la Şedinţa Anuală a Grupului de Lucru pentru implementarea Programului de acţiuni în domeniul protecţiei mediului, care se desfăşoară în or. Paris (Franţa). În cadrul acestei şedinţe urmează a fi examinate unui şir de chestiuni ce ţin de implementarea programului de activitate al Grupului de Lucru şi stabilirea domeniilor prioritare de lucru pentru perioada următoare.

Pe parcursul şedinţei va fi organizată o Masa rotundă privind cooperarea internaţională în scopul promovării „creşterii verzi” (creştere economică orientată spre calitatea ecologică a produselor) în calitate de mecanism pentru depăşirea crizei economice şi rolul organizaţiilor internaţionale în promovarea acesteia.

Şedinţa specială „Reforma sectorului asigurarea cu apă şi canalizare” va fi organizată pe data de 16 octombrie şi va avea drept obiectiv prezentarea problemelor actuale din sectorul asigurare cu apă şi canalizare a ţărilor din regiunea EECCA, prezentarea unor rezultate obţinute şi discutarea activităţii ulterioare în acest domeniu.

Materialele Intrunirii in limbile Engleza si Rusa pot fi gasite pe adresa: http://www.oecd.org/document/60/0,3343,en_2649_34291_43521468_1_1_1_1,00.html

Sursa: http://www.mediu.gov.md/md/newslst/1211/1/4078/