Program de granturi mici 2010 – RAMSAR

Secretariatul Convenţiei asupra zonelor umede de importanţă internaţională în special ca habitat al păsărilor acvatice (Ramsar, 1971) anunţă Programul de granturi mici 2010.

Fondul de granturi mici pentru conservarea zonelor umede (Fondul SGF) a fost înfiinţat în 1990 ca un mecanism pentru a sprijini ţările în curs de dezvoltare şi cele cu economie în tranziţie în punerea în aplicare a Convenţiei Ramsar, şi să sprijine conservarea şi utilizarea raţională a resurselor zonelor umede.

Fondurile pot fi utilizate şi pentru a oferi asistenţă de urgenţă privind gestionarea siturilor Ramsar sub ameninţare şi pentru a oferi “asistenţă de pregătire” pentru a permite ţărilor non-contractante atingerea progreselor în vederea aderării.

Din 1991 până în 2008, Fondul a oferit un total de 7,5 milioane de franci elveţieni la 227 de proiecte din 108 de ţări, punerea la dispoziţie de până la 40.000 de franci elveţieni (în prezent, aproximativ 27,300 €) pentru fiecare proiect. Proiectele pot fi propuse şi puse în aplicare de orice agenţie sau ONG, cu avizul autorităţii Ramsar din ţară.

Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru următoarea runda este 30 iunie 2010, dar termenul limită pentru trimiterea proiectelor de propuneri pentru a primi asistenţă metodică de la echipele Secretariatului regional este 30 aprilie 2010.

Orientările SGF şi formularele relevante pot fi descărcate în format Word şi PDF lahttp://www.ramsar.org/cda/en/ramsar-activities-grants-rsgf/main/ramsar/1-63-68-159_4000_0__.

Dat fiind faptul că Secretariatul Ramsar acceptă la concurs un singur proiect din partea fiecărei ţări, Ministerul Mediului, autoritatea Naţională Ramsar, îşi asumă responsabilitatea de a selecta proiectul, perfectat conform cerinţelor expuse pe pagina WEB menţionată, care va fi susţinut şi prezentat Secretariatului.

Proiectele urmeaza a fi prezentate personal atit pe hirtie cit si in format electronic la Ministerul Mediului.

Termen de prezentare a proiectelor la Ministerul Mediului – 1 aprilie 2010.

JOSU Veronica, consultant superior, punct focal national RAMSAR
Tel: 20-45-35
E-mail: josu@mediu.gov.md
bir.609, etajul 6

Sursa: http://mediu.gov.md/md/newslst/1211/1/4155/

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.