Prima staţie climatizată de sortare a deşeurilor

recycle1La Mediaş, judeţul Sibiu, a fost inaugurată singura staţie de sortare a deşeurilor climatizată din ţară. Investiţia s-a ridicat la peste un milion de euro, iar banii au provenit dintr-un proiect PHARE.
Staţia de sortare este amplasată lângă staţia de epurare a apei “Apa Târnavei Mari” şi are o capacitate de 22.000 de tone pe an.

Prin înfiinţarea noii staţii au fost create 22 de locuri de muncă. “Este singura staţie de sortare a deşeurilor climatizată din ţară, iar scopul principal al realizării ei îl reprezintă conformarea cu normele europene în ceea ce priveşte colectarea, managementul deşeurilor, precum şi asigurarea unor condiţii optime de muncă pentru angajaţi”, a declarat Anca Bara, purtătorul de cuvânt al companiei care a construit staţia de sortare.

De asemenea, prin reducerea volumului de deşeuri ce necesită depozitare finală, se vor diminua costurile pentru depozitare.

“Existenţa staţiei de sortare şi transfer contribuie la reutilizarea şi mai apoi valorificarea deşeurilor de ambalaje. Astfel, resursele mediului sunt economisite, iar mediul înconjurător protejat”, a mai adăugat Bara.

Staţia de sortare a fost înfiinţată în urma implementării proiectului “Colectare selectivă şi transfer al deşeurilor menajere în Mediaş”, proiect finanţat prin PHARE.

Sursa: www.ecomagazin.ro

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.