Redactia ziarului Mozaic scolar din Cazangic au organizat o sarbatoare in gimnaziu ca forma de promovare a ziarului

Evenimentul a inceput la orele 12.00 cu participarea profesorilor, directorului scolii, preotesei din sat, parintilor si a reprezentantilor de la CTJM si ONG Hyde Park. Ulterior, elevii gimnaziului, imbracati in haine nationale, au prezentat un dans popular si au organizat victorina pentru cei mai ingeniosi elevi.

Pe fundalul muzicii lui Ion si Doina Aldea-Teodorovici, Cujba Lucia, unul dintre redactorii ziarului, a mentionat ca doreste sa devina un bun jurnalist si a indemnat elevii si directia gimnaziului sa respecte si sa stimuleze libertatea presei.

Dupa deschiderea festiva, a urmat organizarea unei sedinte de consultanta pentru cei sase membri ai echipei ziarului ?Mozaic scolar?. S-au discutat aspecte ce tin de lucrul in redactie, scrierea unei stiri, tematici si rubrici, noi subiecte pentru ziar.

La finele consultantei, participantii au apreciat prestanta moderatorului nu nota 9.16, au subliniat ca vor redacta un ziar mai divers si mai informativ pentru cititori si au propus ca astfel de consultante sa se organizeze mai des pentru redactia ziarului.