ŞCOALA DE VARA PENTRU TINERI „NISTRU-2011”

În vara anului 2011 (iulie) Asociaţia Internaţională Ecologică a Păstrătorilor Rîului „Eco-TIRAS” www.eco-tiras-org organizează a patra oară şcoala de vară pentru  tineri „Nistru-2011”. Şcoala de Vară va fi organizată în parteneriat cu ONG-urile-membri ai Asociaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului, în satul Malovata Nouă, malul stîng, raionul Dubăsari. 70 de tineri şi tinere cu vîrste cuprinse între16-22 ani din Moldova şi regiunea transnistreană, interesaţi de dezvoltarea societăţii civile, geografie, ecologie, şi cei, care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele şi aptitudinile personale în aceste domenii, vor participa la şcoala de vară.Drept  regulă şi reprezentanţii ONG-urilor din bazinului fl. Nistru vor participa la toate activităţile propuse pentru şcoala de vară „NISTRU-2011”.
În această vară şi nouă tineri din ONG-ul „Ziarno” (Polonia) vor participa, împreună cu tinerii din Moldova, inclusiv şi regiunea transnistreană, la cele menţionate în cadrul şcolii. În paralel cu şcoala de vară va fi organizată o expediţie pe Nistru cu canoie-le pe itinerariul Soroca – Dubăsari.
În cadrul acţiunilor şcolii de vară, experţi din Chişinău, Odessa, Tiraspol vor organiza training-uri şi  multiple excursii. În ultima zi a şcolii de vară pentru tineri „NISTRU-2011”, în satul Cioburciu, r-n Slobozia, va fi organizată, tradiţional, a Patra Ediţie a Festivalului fl.Nistru. Proiectul Şcolii de Vară este susţinut de către Programul de Granturi pentru Democratie a Ambasadei Statelor Unite, Misiunea OSCE în Moldova, National Endowment for Democracy şi Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei, reprezentat de ONG-ul estonian Centrul de Cooperare transfrontalierăwww.ctc.ee .
Organizatorii aşteaptă, că, prin activităţile organizate în cadrul şcolii de vară, vor contribui la stabilirea cooperării între tinerii de pe ambele maluri ale rîului Nistru, la consolidarea trust-ului mutual, la dezvoltarea şi orientarea profesională a tinerilor, precum şi la formarea generaţiei moderne în Republica Moldova.

Filmul despre scoala de vară, ediţie 2010, organizată cu sunţinere a Programul de Granturi pentru Democratie a Ambasadei Statelor Unite, pot fi vizionat aici:
http://www.youtube.com/watch?v=-QH2WpJrZLk
http://www.youtube.com/watch?v=E9h0XpQgRl8

Pentru întrebări şi informaţii contactaţi: Tatiana Siniaeva, Director Şcoalei de Vară, E-mail: ecotiras@mail.ruwww.eco-tiras.org

Sursa: Eco-tiras