Solar Impulse – avionul ce a zburat 28 de ore pe baterii solare

Solar Impulse este un proiect European care are ca concept de a face să zboare un avion doar în baza bateriilor solare. La momentul actual proiectul experimental are sediul la Şcoala Politehnică Federală din Lausanne.

Primul aparat de zbor cu numele HB-SIA are doar nu singur loc şi este capabil să îşi menţină în zbor propria greutate în timp de 36 de ore.

Conform ProTV.md acesta este pariul făcut de creatorii unui avion experimental alimentat doar de energia solara, care a decolat miercuri din Elvetia. Aeronava are o anvergura a aripilor de 80 de metri pe care sunt plasate 12.000 de celule fotovoltaice. Dupa ce si-a incarcat bateriile de la razele soarelui, pilotul a luat decizia sa continue zborul şi pe timpul nopții. Pilotul în varsta de 57 de ani, care a zburat si cu avioane de lupta, a reusit sa inalte aeronava la 6500 de metri altitudine insa a coborat la 1500 odata ce s-a lasat întunericul.

70 de persoane au muncit pentru a crea acest aparat pe care spera sa-l modifice cu succes asa incat sa poata face inconjurul lumii in 5 etape peste 3 sau 4 ani.

Detalii despre proiet la www.solarimpulse.com

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.