[b]Posibilitati de acces:[/b]
– cu masina personala, pe valea Bistritei, pana in localitatea Rusca (cota 780 m alt.), de unde pe un drum forestier in stare buna (practicabil si cu Dacia) se ajunge pana in curtea cabanei Giumalau (cota 1600 m alt.);
– cu autobuzul, dinspre Vatra Dornei sau dinspre Bicaz / Tg. Neamt, pana la Rusca, si cu piciorul pe drumul forestier pana la cabana Giumalau pe marcaj triunghi rosu, 4 ore; sau pana la Zugreni, si de aici cu piciorul pana la cabana Giumalau, pe marcaj punct albastru, 4 ore de mers, diferenta de nivel 1.112 m;
– cu trenul, pana in pasul Mestecanis, iar de aici cu piciorul pe marcaj banda rosie, 6 ore de mers pana la cabana Giumalau;
Cazarea se va face la Cabana Giumalau (150.000 lei pers./noapte in camere cu 2 – 6 paturi sau la priciuri) sau, pentru cei echipati corespunzator, la cort. Recomandam, pentru optiunea “cazare in cabana”, sa aveti la purtator sacul de dormit. Cabana are incalzire pe lemne, nu are sursa de curent electric, doar instalatie de iluminat pe baza de gaz.
[b]Probele de concurs:[/b]
– proba de regularitate;
– proba tehnici speo-alpine;
– proba teoretica (zona, flora si fauna, sanitar, orientare, alpinism si speologie);
– proba orientare de noapte; proba culturala si proba surpriza (nu intra in clasamentul general);
[b]Programul manifestarilor:[/b]
In cursul zilei de vineri, 12 noiembrie 2004, la cabana Giumalau vor fi asteptati cu colac si sare participantii; cazarea si acomodarea cu imprejurimile; seara, prezentarea organizatiilor si a participantilor, sedinta tehnica (dezbaterea regulamentului si a traseului de concurs).
In ziua de sambata, 13 noiemb?ie 2004, se vor derula rand pe rand probele de concurs mentionate anterior, care dau posibilitatea formarii unei imagini de ansamblu asupra masivului Giumalau; ziua va lua sfarsit prin reuniunea participantilor la proba culturala (asta daca se vor intoarce toti din traseul de orientare de noapte).
Duminica dimineata se va face premierea, decazarea si spre pranz coborarea din munte.
Vor fi acorda premii simbolice ca valoare celor mai bine pregatite echipaje; va primi diploma de participare fiecare club sau/si fiecare membru inscris in competitie. Nu se percepe taxa de participare.
Estimativ, costul per total al turei se ridica la 700 – 800.000 lei (transport, masa, cazare).
[b]Bibliogarfie:[/b]
Walter Kargel, Alpinism, tehnica spoertului de munte;
P. Matusz, Primul ajutor in accidentele vacantei;
Al. Beldie, C. Pridvornic, Meteorologie fara formule;
C. Oancea, C Swizewski, Colectia Muntii Nostri, Rarau – Giumalau, ghid turistic;
Va rugam sa confirmati participarea si/sau sa soliciati alte detalii, telefonic la 0740.90.24.63 sau/si prin email la [email]platonpc@yahoo.com[/email] (Doru Platon).
Nota: Recomandam sa va interesati de conditiile meteo inainte de a urca spre munte si sa va echiapti corespunzator; sa nu lipseasca din rucsac lanterna, manusile, caciula, si celelalte accesorii specifice anotimpului rece, harta Rarau-Giumalau, busola si eventual parazapezile, betele de ski sau pioletul.
PS: Va rugam sa transmiteti aceasta inviatie si altor persoane/cluburi de munte posibil interesate de Trofeul TURISTOR.