Actiunile sunt organizate de Centrul de Informare si Analiza Sociala din Moldova cu sustinerea Ministerului Educatiei, Tineretului si Sportului, in parteneriat cu Institutia Publica Nationala a Audiovizualului Compania ?Teleradio-Moldova?, Biroul de Coordonare al Organizatiei Mondiale a Sanatatii din Republica Moldova, Reteaua de Comunicare in Domeniul Sanatatii, Asociatia pentru Cultura Civica si Politica in Moldova si Centrul Tanarului Jurnalist din Moldova. Actuala editie a Concursului mai include: vernisarea unei expozitii publice de desene in holul Casei Radio si editarea albumului ?Sa crestem fara tutun?, in baza celor mai reusite creatii ale participantilor la Concurs. Festivitatea de premiere a invingatorilor Concursului se va desfasura in studioul de la Radio-Moldova, cu invitarea reprezentantilor institutiilor finantatoare, premiantilor, jurnalistilor etc.
Cheltuielile de editare a albumului au fost finantate de catre Directia Programe pentru Tineret a Ministerului Educatiei, Tineretului si Sportului. Albumul a fost editat intr-un tiraj de 500 de exemplare si va fi oferit tuturor laureatilor Concursului, precum si bibliotecilor scolare din republica si va servi drept material ilustrativ-educativ pentru lectiile de educatie pentru sanatate, dar si un model de creativitate si deprinderi sanatoase de viata pentru semenii participantilor la Concurs.
Potrivit specialistilor din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie, cele mai multe persoane incep sa fumeze la o varsta destul de frageda. Cresterea numarului fumatorilor in randul tinerilor se explica prin indiferenta acestora fata de propria sanatate. Totodata, un alt factor important in acest sens este insuficienta informarii tinerilor. Prin actiunile ce se desfasoara astazi, se urmareste crearea unei campanii antitabagice in Republica Moldova privind combaterea consumului de tutun in randul tinerilor.
Datele unui studiu realizat in anul 2004, de ONG ? Reteaua de comunicare in domeniul sanatatii?, arata ca 24% din adolescenti fumeaza, 44% din tineri sunt fumatori, iar fiecare al treilea adolescent a fumat prima tigara cand nu avea nici 10 ani impliniti.