Vlad Filat a participat astăzi la acţiunea "În oraş fără automobilul meu", deplasîndu-se pe jos la serviciu

Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la acţiunea “În oraş fără automobilul meu”, deplasîndu-se pe jos la serviciu, informează MOLDPRES citînd un comunicat al Direcţiei comunicare şi relaţii cu presa a Executivului.

Solicitat de jurnalişti, Premierul a spus că a dorit astfel să se solidarizeze cu acei care sînt pentru un mod sănătos de viaţă, pentru protecţia mediului ambiant.

Vlad Filat a amintit că, la nivel european, această săptămînă poartă genericul “Ne mişcăm inteligent, trăim mai bine”. La iniţiativa Ministerului Mediului şi a Mişcării Ecologiste din Republica Moldova, ziua de miercuri a fost aleasă drept zi pentru acţiunea “În oraş fără automobilul meu”.

Prim-ministrul a menţionat că şi-ar dori să se deplaseze mai mult fără automobil, dar, în special în ultimul an, nu prea a avut multe posibilităţi în acest sens, dat fiind programul său de lucru încărcat.

“Mă deplasez pe jos mult mai puţin decît mi-aş fi dorit. Dar sînt solidar cu toţi acei care pledează pentru un mod sănătos de viaţă, pentru mai multă mişcare şi pentru un mediu înconjurător curat”, a spus Vlad Filat.

Premierul le-a mulţumit pentru companie jurnaliştilor care l-au însoţit pînă la Guvern, precizînd că această plimbare de dimineaţă a fost una plăcută şi utilă.