Banca Mondială oferă Moldovei 20 milioane dolari pentru crearea a 10 mii locuri de muncă

Banca Mondială  şi Guvernul Republicii Moldova au semnat, astăzi 22 februarie, Acordul de credit pentru Dezvoltare referitor la alocarea suplimentară pentru Proiectul II al Fondului de Investiţii Sociale în Moldova.
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Finanţelor, Acordul prevede alocarea unui credit de finanţare suplimentară în sumă de 20 mln dolari SUA, pentru susţinerea programului anti-criză al Guvernului Republicii Moldova de creare a locurilor de muncă şi sporire a veniturilor populaţiei rurale şi urbane prin intermediul activităţilor de reabilitare a infrastructurii social-economice locale.
Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, a menţionat că resursele financiare oferite de Banca Mondială vor fi utilizate preponderent pentru crearea a circa 10 mii de locuri de muncă  temporare în aproximativ 200 de localităţi, iar mijloacele financiare vor fi utilizate pentru soluţionarea necesităţilor de dezvoltare locală – infrastructura drumurilor, renovarea sistemelor de apă, lucrări de finisare în şcoli şi grădiniţe, implementarea unor proiecte ecologice etc.
De asemenea, ministrul Finanţelor a subliniat că acest credit este acordat Guvernului R.Moldova în condiţii foarte avantajoase, pe un termen de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de 10 ani şi o dobândă de 0,75%.
Melanie Marlett, manager de ţară al BM în R.Moldova, a accentuat că finanţarea adiţională va completa creditul total de 40 mln. dolari SUA, alocat în cadrul fazelor I şi II ale proiectului respectiv şi va fi utilizat pentru a contribui la generarea locurilor de muncă, care va spori veniturile în comunităţile sărace, selectate pe durata recesiunii economice curente şi în perioada de relansare economică.
Aceeaşi susrsă mai precizează că suma de 20 mln. dolari SUA va fi completată şi cu un grant în sumă de 2 mil.euro, oferite de Agenţia de Dezvoltare Internaţională (SIDA) pentru lucrările de proiectare şi pregătire a proiectelor.
Sursa: UNIMEDIA

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.