In cadrul ONG-ului activeaza trei centre de instruire situate strategic in centrul, sudul si nordul tarii, respectiv, la Chisinau, la Tartaul de Salcie, Cahul si la Glodeni. Arealul de activitate al centrelor este divers si orientat spre satisfacerea cerintelor de instruire a populatiei rurale din zonele respective.
Pe parcursul anilor ONG-ul a realizat mai multe programe si proiecte, principalele domenii fiind cercetarea, implementarea celor mai eficiente activitati, educarea si instruirea participatoare, elaborarea si publicarea lucrarilor accesibile pentru copii si adulti. Potrivit echipei ?Bios?, la un deceniu de activitate, desi mai au multe de invatat, sunt gata ?de munca pentru binele prietenilor fermieri, pentru comunicare si invatare impreuna cu amicii, copii si adolescenti din scolile rurale si urbane, colegii si universitati, pentru frumusetea peisajelor, sanatatea solurilor, puritatea apelor Moldovei, pentru perfectiunea gandurilor si a faptelor?.
La cei 10 ani de activitate ?Bios? a organizat o intalnire cu partenerii si prietenii, a editat o editie jubiliara a buletinului
informativ ?Bios Synopsis? si ?Codul de etica ecologica pentru cetatenii secolului XXI?. Cel din urma a fost realizat in baza concursului ?Codul de etica ecologica?, organizat impreuna cu REC-Moldova, inserand principii, prevederi despre comportamentul omului pentru a asigura protectia mediului si despre modul de viata in armonie cu natura.
Felicitari. La mai mult si la mai mare, va doreste si Portalul GreenMedia