Braşovul a început colectarea selectivă a deşeurilor

La Braşov, firmele de salubrizare au început să amenajeze platforme ecologice de colectare separată a gunoaielor. Sticla, hârtia sau plasticul sunt transportate la depozite de reciclare, iar restul deşeurilor la o rampă ecologică, prima de acest fel din România.

20 de platforme ecologice au fost amenajate până acum în Braşov. Mai exact, vechile containere din spatele blocurilor au dispărut, iar în locul lor au apărut pubele pentru colectarea selectivă a resturilor menajere.

Pentru ca oamenii să colecteze separat gunoaiele, autorităţile locale au amenajat special pubele pentru deşeuri menajere, pentru sticlă albă şi colorată, pentru plastic, hârtie şi, de asemenea, o pubelă pentru echipamente de informatică şi telecomunicaţii

Maşinile de salubritate ridică zilnic gunoiul. O mare parte ajunge la depozitele de reciclare. În Braşov, se reciclează zilnic câte 150 de tone de carton, cinci tone de plastic şi două tone de sticlă.

Ce înseamnă acest lucru pentru mediu?
1 tonă de pet-uri = 800 kg petrol
1 tonă de carton= 17 arbori maturi salvaţi
1 tonă de sticlă = 200 tone nisip si siliciu

Deşeurile nereciclabile ajung la rampa ecologică de gunoi, care respectă toate normele europene. Odată ce se depozitează deşeurile, de acolo nu mai iese nici un agent poluator pentru că apa care rezultă din deşeuri şi lichidele care se varsă se scot din bazin, se preepurează, iar ce rămâne se duce la staţia de epurare. Rampa ecologică poate asigura depozitarea gunoaielor nereciclabile timp de 25 de ani.

O tonă de carton reciclat înseamnă 17 arbori salvaţi
{Realitatea TV}

Monica

Cui sau unde ar trebui sa se adreseze firma la care lucrez, sa se aduca/cumpere pubele pentru reciclare selectiva, iar apoi sa fie recuperate, in conditiile in care firma produce destul de multe deseuri din plastic si hartie?

mihai

daca s-ar face si la sibiu centre de colectare a produselor enajere, plastic,hartii,sticla, ar fi mult mai usor pentru natura