In prezent, apele uzate si meteorice sunt colectate la Arcuda printr-o retea de canalizare unitara (retea unica pentru cele doua tipuri de apa). Ajutata de 12 statii de pompare numite SPAU, aceasta retea unitara conduce efluentii la extremitatea sud-estica a orasului, unde se afla statia de epurare de la Glina, in prezent nefunctionala.
Aceasta retea de colectare a apelor este dispusa in forma de schelet de peste, avand ca ax central caseta situata sub raul Dimbovita. Aceasta caseta nu este dimensionata, in prezent, pentru a evacua ploi importante, ceea ce conduce la inundari repetate ale anumitor cartiere in partea de sud-est a orasului. Statia de epurare Glina, realizata in urma cu mai bine de zece ani, nu a fost "lansata la apa" decat o singura data, cand a fost poluata cu hidrocarburi.Capacitatea sa nominala, prin vechiul proiect executat inainte de 1989, este de 20 metri cubi pe secunda.
,,Este necesar sa se refaca un mare numar de instalatii deoarece otelurile si betoanele din care au fost construite sunt intr-o stare avansata de degradare’, a apreciat ministrul Sulfina Barbu.
Din 2008, vor incepe urmatoarele doua etape pentru realizarea bunei functionari a statiei de epurare a apelor uzate ale Municipiului Bucuresti. Pentru aceasta, Romania va beneficia de o suplimentare a fondurilor structurale si de coeziune