Cainii vagabonzi din Chisinau vor fi sterilizati

Cainii vagabonzi din municipiul Chisinau vor fi sterilizati. Conform deciziei Primariei Chisinau, in perioada 15 iulie-30 septembrie curent, maidanezii vor fi sterilizati, iar cei bolnavi vor fi eutanasiati.

Anuntul a fost facut la 14 iulie curent, de catre viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, in cadrul sedintei operative a Primariei. Potrivit lui, municipalitatea a semnat in acest sens, un contract de colaborare cu Asociatia neguvernamentala de protectie a animaleor “Laica”.

Potrivit sefului Regiei „Autosalubritate”, Tudor Maniv, actiunile in cauza sunt parte a unui proiect -pilot de solutionare a problemei cainilor vagabonzi. Daca vor fi obtinute rezultatele scontate, proiectul va fi extins pe intreg teritoriul municipiului.

Astfel, in peioada mentionata, in oras vor activa 5 echipe, care se vor concentra in special in preajma gradinitelor, scolilor si santierelor de constructii. Animalele sterilizate vor fi tinute timp de cateva zile in locuri special amenajate, pana la cicatrizarea ranilor.

In acest context, edilul capitalei, Dorin Chirtoaca, a solicitat partilor sa se implice ferm, dar uman. Chirtoaca a cerut serviciilor responsabile sa prezinte pana la finele saptamanii curente, devizul de cheltuieli necesar in acest sens.

In prezent, in municipiul Chisinau sunt cca 30 mii de caini vagabonzi. //REPORTER.MD

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.