Cercetătorii moldoveni vor pune în aplicare metode noi de prelucrare a deşeurilor din plastic

Cercetătorii moldoveni vor pune în aplicare metode noi de prelucrare a deşeurilor din plastic. Institutul de chimie al Academiei de Ştiinţe din Moldova / AS RM / a lansat proiectul privind trecerea tehnologică la prelucrarea totală a deşeurilor din plastic cu producerea a noi produse, reportează MOLDPRES. 

După cum au specificat la Academia de Ştiinţe, în cadrul proiectului comun cu compania privată, cercetătorii vor introduce metode noi de prelucrare şi folosire a deşeurilor din plastic, re-prelucrîndu-i şi făcundu-i parte componentă a diferitor materiale: cofraje, armature, tigle, dale de pavaj. Plus la aceasta, deşeurile din plastic vor fi supuse descompunerii termice cu dobîndirea produselor de destinaţie specială. În final, va fi lansată instalaţia de prelucrare completă a deşeurilor din plastic cu obţinerea a noi produse.

În prezent în Moldova nu există un sistem cuvenit de insuşire a tehnologiilor de prelucrare a deşeurilor, există doar reutilizarea lor incompletă.

Dup părerea specialiştilor, problema deşeurilor din plastic devine tot mai critică atît din punct de vedere tehnic, cît şi economic. Prelucrarea completă este nu doar economic viabilă, ci şi o soluţie ecologică de preferinţă a problemei.

 

Sursa: Ecology

rosanu costea

🙂 🙂 🙂 da da !!! la prelucrarea deseurilor din plastic ”’Cercetătorii moldoveni”’ o sa scoata votka 🙂 🙂 🙂 nu alte produse 🙂 ! …………………………………………..ce-mi place cu ”’Cercetătorii moldoveni”’ !!! e buna asta ! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.