Comunicat de presa al MAE al Ucrainei din 18.08.2004

consultarilor ucraineano-romane pe aceasta problema, Ministerul Afacerilor Externe a transmis tuturor partilor interesate materialele suplimentare pentru toata gama problemelor abordate.
Partii romane au fost transmise materiale, care contin evaluarile impactului asupra mediului inconjurator in urma realizarii proiectului de reinnoire a caii navigabile de mare adancime Dunarea ? Marea Neagra in partea ucraineana a deltei, tabelul comparativ cu variantele alternative a traseului caii navigabile de mare adancime, o evaluare stiintifica de expertiza ecologica si totodata concluziile expertizei ecologice de stat despre proiectul de lucru privind reinnoirea caii navigabile de mare adancime Dunarea ? Marea Neagra in partea ucraineana a deltei.
in acelasi timp, o informatie corespunzatoare au primit statele si organizatiile internationale, care sunt interesate pentru a face o documentare concreta privind situatia asupra reinnoirii de catre Ucraina a caii navigabile de mare adancime a fluviului Dunarea ? Marea Neagra, si anume Austria, Marea Britanie, Germania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Moldova, Serbia si Muntenegru, Rusia, SUA si, de asemenea, ONU, NATO si Consiliul Europei.
in data de 16 august a.c. demonstrand deschiderea in problematica reinnoirii caii navigabile ucrainene de mare adancime Dunarea ? Marea Neagra, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a organizat pentru diplomatii romani o deplasare la locurile in care se efectueaza lucrarile de reinnoire. Cum a precizat Dl. Alexandru Cornea, Ambasadorul Romaniei in Ucraina, vizita diplomatilor romani la locurile efectuarii lucrarilor de reinnoire in partea fluviala si maritima a caii ucrainene navigabile de mare adancime, in cadrul careia au fost demonstrate si oferite explicatiile privind intregul ciclu de lucrari de reinnoire, s-a realizat cu succes.