Expozitia « Repere pentru mediu »

Intre 29 si 31 octombrie, in salile teatrului Jean Bart, asociatia REPER21 va expune o serie de postere care abordeaza diferite teme de mediu: incalzirea globala, energia, transporturile, apa si deseurile. Totodata, vor fi proiectate documentarele competitiei “Mediul in media”, organizata de Fundatiei Soros, si va avea loc un concurs de desene, cu lucrari realizate de elevii scolilor si liceelor tulcene.
Delta Dunarii este una din cele mai importante surse de biodiversitate din lume si, totodata, una din regiunile cele mai reprezentative pentru identitatea Romaniei. Echilibrul ecologic si frumusetea sa naturala sunt insa afectate in prezent de activitatile umane si, in special, de modalitatile de productie si consum. Expozitia “Repere pentru mediu” va stimula dezbaterea asupra acestor probleme si va contribui la informarea si sensibilizarea publicului larg privind solutiile oferite de dezvoltarea durabila.

La eveniment va participa domnul Henri Paul, Ambasador al Frantei, Domnul Pierre-Marie Blanquet, Vicepresedinte al departamentului francez Aveyron, precum si alti reprezentanti institutionali si ai societatii civile, prezenti pe 31 octombrie la seminarul “Delta Dunarii, un tezaur ecologic pentru europeni”, organizat  in cadrul presedintiei franceze a UE, de catre Ambasada Frantei.

Sponsorii expozitiei: Ambasada Frantei, Aveyron Coopération Internationale (ACOOPI), Pensiunea Delta Dunarii, Endless com.

Parteneri: Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Consiliul judetean Tulcea, Primaria orasului Tulcea, Fundatia Soros, Uniunea Artistilor Plastici filiala Tulcea,  Asociatia Salvati Delta, Green Report, BRD Groupe Société Générale, Ares Advertising, Centrul de Informare si Educare in Managementul Deseurilor, Garden Design, Asociatia CERC21, Murfatlar, Manger français, Radio Delta, Accent TV, Warner Howlett Media.

Evenimentul face parte dintr-un program de dezvoltare al Reper21 in regiunea Deltei Dunarii, unde asociatia desfasoara mai multe proiecte. Astfel, in septembrie 2008, a avut loc la Sulina o tabara europeana de fotografie pe tema dialogului intercultural, cu participanti si institutii partenere din Romania, Italia si Polonia. In 2009, va fi realizat proiectul “Turism verde in Delta Dunarii”, precum si o expozitie internationala de fotografie pe teme sociale, “socio-Obiectiv”.

Detalii pe www.reper21.org

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.