Informatia saptaminala 14-20 noiembrie 2005 a Agentiei Ecologice Centru

De asemenea au fost efectuate 17 raiduri de combatere a braconajului si pescuitului ilicit, pe cimpurile cinegetice si la obiectivele acvatice, 36 raiduri de control ecologic cu privire la salubrizarea localitatilor si protectia obiectivelor acvatice contra poluarii. In aceasta perioada inspectorii au participat in cadrul a 18 comisii mixte de selectare a terenurilor pentru constructia obiectelor de menire social-culturala.

In conformitate cu scrisoarea nr.1294 din 18.11.05 in ziua de vanatoare (20 noiembrie) in teritoriul subordonat Agentiei Ecologice Centru au fost constituite grupuri operative cu participarea inspectorilor de stat pentru ecologie, inspectorilor de politie si cinegeticienilor Societatii Vanatorilor si Pescarilor din Moldova. Au fost petrecute 4 raiduri de combatere a braconajului. In rezultatul raidurilor efectuate au fost depistate doua cazuri de incalcare a regulilor de vanatoare.

1. Pe teritoriul comunei Hartop-Mare r.Criuleni vanatorul Groza Anatolii (or.Chisinau) vana cu permis portarma cu termenul expirat (proces-verbal in baza art.87 CCA al RM.

2. Cet.Muset Nicolae locuitor al or.Ungheni se afla la vanatoare cu caine neanregistrat in carnetul de vanatoare (proces-verbal ? art.87 CCA al RM).

Mun.Chisinau. De catre inspectorii sectorului Centru a fost examinat semnalul privind taierea arborilor din str.Hancesti, 254. S-a constatat, ca de catre persoane necunoscute au fost taiati 23 pomi fructiferi, fapt ce incalca prevederile art.40 din Legea privind protectia mediului inconjurator si art.36 (f) al Legii cu privire la spatiile verzi ale localitatilor urbane si rurale. Reiesind din faptul imposibilitatii identificarii persoanelor care au comis aceasta actiune a fost pregatit un demers catre Comisariatul de Politie s.Centru. Paguba cauzata mediului inconjurator constituie 31886 lei.

In urma raidului efectuat pe data de 18.11.05 in comun cu Pretura s.Buiucani s-a depistat deversarea apelor reziduale (de producere) de catre transportul auto al SA ?Azurit? in camp (dupa hotelul ?Nord-Vest?). In rezultat s-a intocmit proces-verbal in baza articolului 51 (p/v nr.044376 din 18.11.05).

SER Hancesti. Covalenco V., Musteata V., Marinciu V. din s.Cioara pentru taierea ilicita a arborilor de specie piersic din livada SRL ?Cioara? (articolul 65 CCA al RM) ? 30, 10, 5 arbori. Prejudiciul constituie respectiv: 2592 lei, 864 lei, 432 lei.

SER Stefan Voda. Pentru taierea a 7 arbori de specia salcam alb din spatiul verde a s.Ciobruci a fost intocmit proces-verbal cetateanului Vasileev Ion. Prejudiciul constituie 1260 lei.

SER Straseni. De catre cet.Calmas Constantin a fost taiat ilicit un cires cu diametrul de 25 cm din spatiul verde a s.Recea. Prejudiciul cauzat mediului inconjurator constituie 1908 lei.

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.