Japonia interesată de construirea unei fabrici de reciclare a deșeurilor

essentExperții Companie Mitsui Co., Ltd din Japonia în componența Masaharu Fujishima, sef departament, Hiroshi Ikeda, ing. specialist principal și Hiroko Sizuki, ing. specialist principal au vizitat în data de 25 martie Ministerul Mediului. Discuțiile avute cu ministrul Gheorghe Șalaru s-au axat pe examinarea posibilității construirii unei fabrici regionale de reciclare a deșeurilor menajere municipale solide, proiect propus pentru parteneriatul public privat (PPP).
Scopul proiectului PPP este reducerea deșeurilor municipale solide prin intermediul tehnologiilor de prelucrare prietenoase mediului, obținerea energiei termice si electrice din deșeuri municipale.
Proiectul va genera energie electrica pentru necesitățile orașului sau a localităților adiacente, utilizând o turbină cu gaz și / sau instalație de incinerare cu conversie. Metodologia propusă permite generarea directă a energiei termice obținută prin abur sub presiune.
Cînd este insuficientă de deșeuri menajere se poate utiliza biomasă, produse secundare agricole și forestiere, inclusiv peleți si materiale lemnoase.
Capacitatea fabricii presupunea prelucrarea a 10 tone deșeuri pe zi.
Un proiect similar este dezvoltat de Japonia în Serbia.
Experții vor efectua vizite în teren, în orașele Strășeni și Ungheni, apoi vor continua discuțiile la temă cu specialiștii de la Ministerul Mediului.

Sursa: Ministerul Mediuli

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.