Ministerul Economiei doreşte să creeze o imagine ecologică a Moldovei

Companiile moldoveneşti vor participa la Expoziţia Mondială „EXPO-2015. Hrănirea Planetei. Energie pentru viaţă”, care urmează să se desfăşoare la Milano în perioada 1 mai-31 octombrie 2015. Scopul principal al evenimentului este de a consolida imaginea ţării în calitate de furnizor de produse ecologic pure, cu demonstrarea potenţialului posibilităţilor tehnologice.

Potrivit informaţiilor acordate NOI.md de către Ministerul Economiei al Republicii Moldova, acest lucru a fost pus în discuţie la minister în cadrul analizei conceptului de prezentare a Moldovei care va fi reprezentată de către Comitetul Organizatoric pentru participarea Republicii Moldova la Expoziţia Mondială „Milano 2015”. În fruntea Comitetului Organizatoric se va afla vicepremierul, ministrul Economiei al R. Moldova, Valeriu Lazăr.

S-a subliniat că producătorii moldoveni vor avea şansa unică de a-şi promova produsele ecologice pe piaţa mondială, avînd în vedere că Moldova corespunde tuturor cerinţelor impuse la fabricarea produselor ecologice.

Conform concepţiei elaborate, accentul se va pune pe felurile de mîncare tradiţionale, preparate din alimente, obţinute cu ajutorul tehnologiilor moderne, precum şi a grupelor de produse: legume, struguri, vinuri (fabricate în conformitate cu tehnologia biodinamică de cultivare a strugurilor), cereale, produse lactate etc.

De asemenea, conceptul prevede prezentarea în format 3D a întregului ciclu de cultivare şi fabricare a produselor, de la prelucrarea solului, plantare şi creştere, pînă la procesarea şi prepararea produsului finit.

Se preconizează ca la Expoziţia Mondială „Milano 2015” vor participa peste 120 de ţări, aceasta urmează a fi vizitată de peste 50 mil. persoane şi urmărită de peste 1 mld. de vizitatori interactivi pe site-ul oficial al evenimentului.

Sursa: noi.md