Primaria si organizatiile obstesti incep azi o campanie de sterilizare a cainilor vagabonzi

Începând cu ziua de astăzi, pe teritoriul municipiului Chişinău începe sterilizarea câinilor vagabonzi. Acţiunea se va desfăşura până la finele anului curent.

Potrivit unei dispoziţii a viceprimarului Nistor Grozavu, sterilizarea şi marcarea câinilor vagabonzi va fi efectuată de către asociaţiile obşteşti licenţiate pentru protecţia animalelor fără adăpost, care vor asigura stricta evidenţă de la preluarea câinilor şi până la întoarcerea lor în locul capturării.

În acelaşi timp, Regia „Autosalubritate” va identifica şi captura maidanezii, fiind stabilite cu prioritate locurile de adunare a câinilor pe terenurile din preajma blocurilor locative, instituţiilor de învăţământ de orice nivel şi în locurile publice, avându-se în vedere pieţe şi centre comerciale, gări, locuri de odihnă şi agrement, parcuri, poduri şi lacuri. În capturarea şi transportarea câinilor vagabonzi vor fi antrenate echipe de specialişti instruiţi, care vor fi dotate cu tot echipamentul necesar.

Municipalitatea a interzis aplicarea metodelor inumane şi în special a cazurilor de traumatizare sau ucidere a animalelor. De asemenea, conducătorii întreprinderilor din municipiu pe teritoriul cărora sunt câini vagabonzi, au fost obligaţi să asigure permanent sterilizarea acestora.

Acţiunile de capturare şi sterilizare a câinilor vor avea loc în zilele coordonate cu Asociaţiile obşteşti, între orele 4.00 şi 9.00, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică.

Sursa: Ziarul de garda

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.