Robinetul care picură, nordul devine sud şi radiaţiile ne pândesc de pretutindeni

Programul “Salvaţi Pământul” îşi propune să tragă un semnal de alarmă în legătură cu degradarea Planetei – degradare cauzată chiar de cei care o locuiesc. Totuşi chiar şi în ceasul al 12-lea se pot întreprinde anumite măsuri pentru ca greşelile să nu se repete.


VEZI VIDEO: Reportaj “Salvaţi Pământul” despre pădurea de antene şi despre căldurile ce afectează turismul

Primul exemplu este robinetul care picură. 25 de litri de apă pierde într-o zi un banal robinet care picură. De câteva ori mai multă apă pierde o toaletă stricată iar exemplele pot continua. Gândiţi-vă cât de mult înseamnă 25 de litri şi că totul se rezolvă doar cu o garnitură!

Până nu demult schimbarea climei părea un scenariu îndepărtat, pe care nimeni nu-l băga în seamă. Ce ni se întâmplă în vara asta, însă, dovedeşte că încălzirea globală este foarte aproape. Atât de aproape încât harta turistică a Europei se va schimba radical în numai câţiva ani. Radical înseamnă că nordul va lua locul sudului.

Până în 2080, plajele de la Mediterana vor fi atât de încinse, încât nord-europenii vor prefera să plece în concediu tot în ţările aflate la latitudini superioare, ocolind astfel temperaturile foarte ridicate. Un studiu realizat de climatologul britanic David Viner, de la Universitatea din Est Anglia, arată că în timpul verilor din anii 2080, posibilii turişti din Marea Britanie şi din Germania vor avea condiţii climatice mult mai bune la ei acasă, decât în zonele mediteraneene. Astfel, în următoarele decade, plajele din Irlanda şi nordul Franţei, până la Marea Baltică şi sudul Scandinaviei ar putea deveni mai atractive pentru cei care intentionează să-şi petreacă vacanţele. În afara valurilor de caniculă, ţările mediteraneene ar putea deveni neatractive şi din cauza secetei şi a numeroaselor incendii de pădure. Studiul arată că turiştii vor prefera să vină în zonele mediteraneene mai ales primăvara şi toamna.

Pădurea de antene care se tot întinde pe acoperişurile şi prin curţile României nu generează oxigen, ci radiaţii electromagnetice. Acest lucru îi îngrijorează pe oameni, mai ales că angajaţii unor instituţii de stat cu antene pe acoperiş primesc deja 10% în plus la salariu, aşa-zisul spor de iradiere. Printre ei, angajaţii de la Guvern, Senat şi Camera Deputaţilor.

În lipsa unor studii aprofundate pe termen lung nu există consecinţe negative dovedite ştiinţific. Unul dintre efecte este încălzirea zonelor radiate. Ca nivel al radiaţiilor telefoanele mobile se plasează între cuptoarele cu microunde şi emiţătoarele TV.

Reprezentanţii companiilor de telefonie mobilă susţin că în Europa sunt în vigoare norme de securitate în materie, care sunt respectate ad-literam şi în România.

Realitatea TV