Salveaza planeta si cistiga

Inventatorii pasionati de ecologie au o noua sansa de a-si demonstra in fata lumii intregi abilitatile si creativitatea: competitia Green Challange.

Ajuns in acest an la a 3-a editie, concursul isi asteapta participantii pina pe 31 iulie. Asa ca daca esti inventator si ai o idee care poate reduce semnificativ poluarea, tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii in Green Challange. Conditia este ca proiectul tau sa fie suficient de elaborat si documentat, si sa fie realizabil in cel mult doi ani.

Daca vei fi selectat, pe 22 septembrie vei pleca la Amsterdam, unde va trebui sa-ti prezinti ideea in fata juriului. Premiile nu sunt de neglijat: cel mai bun proiect va primi 500.000 de euro.

Anul trecut, cistigatorul a fost un student american care a inventat un material izolant pe baza de ciuperci. Noul material poate fi folosit ca izolatie in constructii, dar poate fi de asemenea materie prima pentru confectionarea de ambalaje termoizolante. In plus, este 100% natural si biodegradabil. Inventatorul a investit cu succes cei 500.000 de euro: are acum o fabrica, si estimeaza ca anul viitor va putea produce la scara larga materialul inovator.

Anul acesta, organizatorii spera sa atraga si mai multe proiecte verzi in competitie. Festivitatea de premiere va avea loc pe 25 septembrie.

Sursa: Ecomagazin

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.