Săptămâna Securității Chimice în Moldova

jelzesekÎn perioada 23-27 septembrie 2013 în Moldova va fi desfășurată Săptămâna Securității Chimice, organizată în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor societăţii civile în sprijinul implementării abordării strategice în domeniul managementului internaţional al substanţelor chimice (SAICM) în Republica Moldova”, implementat de UniAgroProtect Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Obştească „EcoContact”.
Obiectivele Proiectului constau în:

  • Organizarea şi desfăşurarea Săptămînii Securităţii Chimice în Republica Moldova;
  • Evaluarea selectivă a calităţii produselor alimentare şi jucăriilor, produse şi comercializate în Moldova cu elaborarea recomandărilor;
  • Instruirea liderilor şi reprezentanţilor asociaţiilor obşteşti în domeniul dat, întărirea capacităţilor ONG-urilor în domeniu;
  • Informarea şi majorarea nivelului de conştientizare a populaţiei în domeniul securităţii şi managementului durabil al substanţelor chimice, reducerii riscurilor pentru sanatate si mediu de la utilizarea substantelor chimice.

Una din activitătile planificate pentru realizarea obiectivelor proiectului este evaluarea nivelului de constientizare si cunoastere a problemei substantelor chimice si impactului lor asupra sanatatii si mediului.

Va fi evaluata perceperea problemei de liderii si membrii asociatiilor obstesti de mediu si din alte sectoare.

In acest context, Va vom fi recunoscatori pentru completarea Chestionarului online (direct) la linkul urmator: chestionar

Va rugam sa completati Chestionarele pina pe data de 7 septembrie 2013 . Completarea va poate lua 15-20 minute. Puteti alege, la decizia Dstra – versiunea romana sau rusa (pe prima pagina a Chestionarului).

Datele generalizate vor fi prezentate pe parcursul Saptaminii Securitatii Chimice.

Va multumim pentru colaborare!

In cazul, in care intimpinati greutati sau aveti intrebari pentru clarificare, Va rugam sa apelati la adresa mea sau la una din adresele electronice, indicate mai jos. In caz de necesitate, Va putem transmite si versiunea Chestionarului in Word (Rom/Rus).

Evenimentele din cadrul Saptaminii Securitatii Chimice vor avea loc la nivel national si local, in capitala si raioanele tarii, in parteneriat cu ONG-urile de mediu, APL, ministerele de ramura si Agentia pentru Protectia Consumatorilor. Agenda si programul evenimentelor vor fi transmise Dstra suplimentar in luna septembrie. Pentru informatii suplimentare despre organizarea si desfasurarea Saptaminii Securitatii Chimice in Moldova Vă puteţi adresa la:

Rodica Iordanov, Director Executiv, Eco-Contact,
tel (# 373 22) 212786
tel / fax (# 373 22) 234261
www.eco.vox.md
r.iordanov@mkt.vox.md
Andrei Isac, consultant,
(022) 22 68 49, aisac@moldovapops.md,
andrei.isac.enviornment@gmail.com