Lucrările de la staţia de epurare a apei din Chişinău ar putea fi oprite

statepurare2În cadrul şedinţei operative a primăriei mun. Chişinău, de azi, 10 august, directorul general al întreprinderii „Apă-Canal”, Constantin Becciev, a anunţat despre faptul că lucrările de la Staţia de epurare a apei din Chişinău ar putea fi oprite. Motivul invocat de Inspectoratul Ecologic de Stat este că proiectul respectiv ar putea afecta mediul din mun. Chişinău.

Primarul Dorin Chirtoacă a dispus viceprimarului Nistor Grozavu să contacteze Inspectoratul Ecologic pentru a rezolva neînţelegerea. „În caz de dezacord vom transmite acest caz în instanţă de judecată”, a declarat edilul.

Amintim că primăria mun. Chişinău a început uscarea nămolului de la Staţia de epurare a apei în colaborare cu Compania olandeză „Tencate” ca o soluţie pentru lichidarea mirosului neplăcut, până la reconstruirea staţiei în întregime.

Proiectul a fost iniţiat în octombrie 2008, după ce SA „Apă-Canal Chişinău” şi Compania olandeză au semnat un contract de colaborare. În luna mai a.c., municipalitatea a alocat 4 milioane lei pentru procurarea echipamentului necesar efectuării lucrărilor.

Sursa: UNIMEDIA

Reporter: Maia Visterniceanu

Rodica Negura

Ma tot gândesc cum ar putea afecta mediul acest proiect? Sau o concentrație mai mică de poluanți în atmosferă înseamna afectare negativă ….
Îmi vine greu să cred că Inspectoratul Ecologic la moment este preocupat de calitatea aerului, apei și solului, sigur sunt alte interese de o altă natură şi culoare. Şi dacă tot sau dovedit atât de înțelepți, de ce nu prezintă o soluție care ar fi puțin costisitoare și în beneficiul mediului….

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.