Sos animale vagabonde

hpim7334.JPGIubitorii de animale au protestat in scoarul Operei Natinale impotriva maltratarii si uciderii maidanezilor din sectoarele capitalei. Mai multe organizatii nonguvernamentale si tineri au demonstarat grija fata de soarta acestor animale. Timp de mai mulţi ani maidanezii sunt colectati de către Regia Autosalubritate şi nimiciti, prin metode barbare.

Dudnic Valentina, presedintele Asociatiei pentru Animalele Fara Adapost : “ Noi luptam pentru adoptarea unei legi vis a vis de protectia animalelor, care sa prevada sterilizarea patrupezilor vagabonzi, si obtinerea unui lot de teren pentru constructia unui adapost. Desi se neaga faptul ca animalele sunt nimicite, totusi sunt cazuri in care martorii afirma contrariul. Recent pe teritoriul unei gradinite au fost vazuti doi maidanezi otraviti.

Marcu Irina : “Ceea ce se intimpla la noi in capitala in privinta acestei probleme este groaznic. Animalele sunt colectate si duse pe str. Uzinelor 207, la micropola de stat, unde in mod vandal sunt ucise. Prin acest protest dorim sa punem punct omorurilor si sa innaintam o lege care ar trebui sa fie adoptata, ca in tarile civilizate. La noi patrupezii sunt capturati, dusi intro masina care se afla intr-o stare deplorabila, apoi sunt tinuti in valiere citeva zile, dupa care – electocutati, otraviti, batuti, iar altii sunt lasati sa moare de foame, ceea ce este inuman. Locuitorii blocurilor doresc sa scape de maidanezi, de aceea ei apeleaza la hingheri, insa ei nu cunosc metodele prin care ei actioneaza.”

Levitchi Alexandru, presedintele organizatiei nonguvernamentale “Avangarda”: “Autoritatile deja au fost sensibilizate vis a vis de aceasta problema. Presedintele republicii a interzis o astfel de solutionare a problemei, insa primaria are o alta atitudine, cu care noi nu suntem de acord. La moment in Ialoveni si Cahul animalele sunt impuscate, iar in Chisinau, sunt capturate si electrocutate. Solutia acestei probleme este doar sterilitatea, in asa mod ele nu se vor putea inmilti si strazile orasului nu vor fi aglomerate de maidanezi. In Chisinau, in prezent sunt cca 30 mii de patrupezi vagabonzi”.

Tatiana Cimpoieş, GreenMedia

Un iubitor de oameni

Hai dar sa avem grija de animale ca ele sa poata nestingherit sa se inmulteasca si SA ATACE NOAPTEA MUNCITORII CARE SE INTORC TARZIU DE LA SERVICIU SAU PERECHILE CARE SE PLIMBA SEARA IMPREUNA.
O DEOSEBITA PLACERE ESTE SA AUZI CANISORII NOAPTEA CAND INCEP A URLA – SUB ASA ACOMPANIAMENT ESTE DEOSEBIT DE PLACUT SA TE ODIHNESTI DUPA O ZI DE MUNCA……

Rodica Negura

Hai mai bine sa educam populatia ca sa-si asume responsabilitatea atunci cand isi cumpara un caine, sa-l creasca, dar nu sa-l arunce in strada dupa ce sa plictisit. Eu personal am o fobie de caini, dar acest fapt nu ma motiveaza sa sustin uciderea lor. Nici mie nu-mi produc o placere sa-i vad liberi in strada, in special seara cand strazile sunt mai pustii ….